ПРОФЕСИЯ КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ

Казвам се Георги Канайков и имам честта, да съм директор консултантска мрежа в един от най-уважаваните кредитни посредници в България, КРЕДИТЛАНД.

Като един от може би първите кредитни консултанти в България, ще Ви разкажа за професията, придобиваща все по-голяма популярност напоследък. Запознанството с нея, за мен започна през 2005 г., когато, Деян Василев-изпълнителен директор в КРЕДИТЛАНД ме покани да стана част от екипа на фирмата, като предлагаме услуга напълно непозната за България по него време, а именно- кредитно консултиране.

В годините имахме много добри и лоши моменти, но оцеляхме и се развихме. Смея да кажа справяме се доста добре! Защо ли? Защото всеки кредитен консултант в КРЕДИТЛАНД винаги възприема работата си като нещо повече от просто работа. Не като възможност за бързо забогатяване. Не като краткотрайна авантюра. А като мисия, мисията да си кредитен консултант толкова добър, колкото най-добрия кредитен инспектор на всяка от банките-партньори. Мисия да подготвиш клиентите си за всички изненади, които биха могли да възникнат при кредитния процес, за  да могат те да вземат добре информирано решение. Мисия да донесеш добавена стойност както за банката, така и за кредитоискателите, които са ти се доверили.

В наши дни, за съжаление, горното е все по-малко философия за много хора в бранша, които се наричат „кредитни консултанти“. Както в сферата на недвижимите имот, така и сред кредитните консултанти, за съжаление, се нароиха кандидати за изкарване на пари от комисионни, които не считат за нужно да познават обстойно правилата и условията за работа. За тях е достатъчно  да знаят къде е най-близкият клон на  банките, с които имат договори, за да заведат клиента за ръка там и служителите да го консултират. Качествената кредитна консултация, обаче,  предполага кредитния консултант лично да консултира клиента и да му помогне той обективно да вземе информирано решение, печелейки време, нерви и средства.

Всеки избира сам дали да предлага качествена услуга на клиентите си или да бъде един от посредствените и в тази сфера!

Пазарът на кредитните посредници с вече с над 100 регистрирани в регистъра на БНБ фирми и ще ви предложи и двете опции. А може би и някоя хибридна, за която все още не съм узнал.

Но ако искате да бъдете наистина добър кредитен консултант, аз лично ви уверявам, че:
Кредитен консултант няма да ви направи, компания, чието обучение продължава по час-два, за ден-два. Обучителният курс в КРЕДИТЛАНД е с 8 теми с общ хорариум 40 часа.

Кредитен консултант няма да ви направи компания, която ще очаква от вас да се самообучавате за новостите при банките-партньори. В КРЕДИТЛАНД всеки новоприсъединен консултант получава достъп до библиотека с условията на партньорите, която се обновява ежеседмично.

Кредитен консултант няма да ви направи компания, която разчита от ден първи да сте експерт. В КРЕДИТЛАНД за всеки нов консултант се грижи доста по-опитен от него колега, който му помага да се усъвършенства и да трупа увереност. За най-ученолюбивите, периодично провеждаме мастър класове по актуални теми.

Сложно звучи- ще кажете вие. Въпрос на силно желание и мотивация- ще отвърнем ние.

В годините през редиците ни са минали много желаещи да практикуват качествено кредитно консултиране, и да, не всички са успели. Но онези, които са и до ден днешен практикуват с удоволствие и научават по нещо ново с всяка следваща сделка. Радват се заедно с клиентите, че са помогнали в реализирането на една мечта- закупуването на дом. И не на последно място, получават атрактивно възнаграждение.

Ако считате, че тази професия е за вас. Заповядайте в екипа на качественият кредитен консултант- КРЕДИТЛАНД.

 

 

Сродни статии

07-юни-2024
07-юни-2024 Брокери на недвижими имоти обсъдиха регулирането на бранша

Кръгла маса „Необходимо законодателство за посредническите услуги при сделки с недвижими имоти“, организирана от Национално сдружение Недвижими имоти (НСНИ), с подкрепата на Съвета на браншовите организации към Българската търговско-промишлена палата (БТПП), се проведе на 6 юни 2024 г. в БТПП. Събитието събра представители на НСНИ, БТПП, Камарата на независимите оценители, Камарата на архитектите, Националната асоциация на строителните предприемачи, Нотариалната камара, Асоциацията на кредитните посредници в България, Асоциацията на дружествата за управление на етажната собственост, Националния съюз на юристконсултите, агенции за недвижими имоти и медии. Присъстващите се обединиха около идеята за необходима регулация на бранша на посредническите услуги при сделки с […]

Научи повече
05-юни-2024
05-юни-2024 Атанас Аргиров отново е начело на РС Варна

Управителният съвет на Регионална структура – Варна на Национално сдружение Недвижими имоти беше преизбран за нов мандат с абсолютно мнозинство от присъстващите на проведеното на 30 май 2024 г. Регионално събрание в морската столица. Председателският пост на варненската структура беше поверен за още две години на г-н Атанас Аргиров. В следващия мандат продължават и останалите четирима членове на управителния орган – г-н Мирослав Спасов, г-жа Десислава Крисова, г-жа Юлия Хвърчилкова и г-жа Мирела Симеонова. С абсолютно мнозинство се запази и състава на Комисията по професионална етика към Регионална структура – Варна. В нея отново влизат г-жа Яна Радева, г-жа Красимира […]

Научи повече
31-май-2024
31-май-2024 ПРОФЕСИЯ КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ

Казвам се Георги Канайков и имам честта, да съм директор консултантска мрежа в един от най-уважаваните кредитни посредници в България, КРЕДИТЛАНД. Като един от може би първите кредитни консултанти в България, ще Ви разкажа за професията, придобиваща все по-голяма популярност напоследък. Запознанството с нея, за мен започна през 2005 г., когато, Деян Василев-изпълнителен директор в КРЕДИТЛАНД ме покани да стана част от екипа на фирмата, като предлагаме услуга напълно непозната за България по него време, а именно- кредитно консултиране. В годините имахме много добри и лоши моменти, но оцеляхме и се развихме. Смея да кажа справяме се доста добре! Защо […]

Научи повече
30-май-2024
30-май-2024 Членове на НСНИ бяха отличени на Националния конкурс Real Estate Awards

На 28 май за девети пореден път се проведе националният конкурс Real Estate Awards, който е продължение на проекта „Годишни награди на Imoti.net“. Тази година събитието даде още по-силна заявка да фокусира вниманието на обществото върху сектора на недвижими имоти, насърчаването на добрите практики и прозрачността в бранша. Снежана Стойчева, управител на портала за недвижими имоти imoti.net сподели, че конкурса има за цел да покаже уважение към компаниите и професионалистите в сектора на недвижими имоти, които работят коректно. В приветствието си към гостите г-жа Стойчева каза, че бизнесът с недвижими имоти е изключително важен в обществения ни живот и за […]

Научи повече
Стратегически партньори на НСНИ: