През неговия мандат НСНИ издига още повече авторитета си и се превръща в сериозен фактор в диалога с държавните институции.

Орлин Владиков е Председател на Националното сдружение Недвижими Имоти  2002- 2007 г.

Един от учредителите и първи президент на  Съюза на агенциите за недвижима собственост в България (1994 – 1998 г.), която доброволно се влива в НСНИ. В периода 1998-2002 г. е Председател на Комисия по професионална етика на НСНИ.

Орлин Владиков е Председател на Организационния комитет на състоялия се през 2006 г. в София съвместен  Конгрес на Световната федерация за недвижими имоти FIABCI и 12–та Конференция на Централноевропейската мрежа на асоциациите за недвижими имоти.

През неговия мандат НСНИ издига още повече авторитета си и се превръща в сериозен фактор в диалога с държавните институции. Сдружението става член на БТПП, а в класификатора на професиите в България се появява и “брокер на недвижими имоти”. НСНИ издава Национален доброволен публичен регистър на лицата, осъществяващи   посредничество и сделки с недвижими имоти, и собствено ежемесечно печатно издание. Изключително се засилват международните контакти на НСНИ. За първи път у нас започват да се организират международни изложения на недвижими имоти, в които НСНИ взима партньорско участие.

Любчо Йонов Костадин Костадинов Румяна Георгиева Ели Монева Лъчезар Искров – зам.-председател Валентин Съйков Красимира Войнова Нина Василева
Димчо Климентов Димитър Николов Владимир Лафчиев Валентин Градев Румяна Георгиева Ели Монева Лъчезар Искров – зам.-председател Валентин Съйков