• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Ирена Перфанова

  Ирена  Перфанова е председател на НСНИ в два последователни мандата 2014-2016г. и 2016-2018г. и е първата жена заемала тази позиция в историята на организацията. Тя е избрана на този пост след двата й последователни и успешни мандата като Президент на българското представителство на Международната федерация по недвижими имоти FIABCI. Член е на УС на НСНИ от 2009г., а от 2007г. е член на УС на FIABCI България.

  Тя е един от основните организатори на Европейския конгрес на FIABCI и CEREAN през 2012г. в София и FIABCI Prix’d Excellence Awards за България през 2013г. Носител е на медал за особен принос в развитието на FIABCI International.  Член на Световния борд на FIABCI в периода 2015-2018г. и член на Real Estate Market Advisory Group към Икономическия съвет на ООН.

  Нейна основна цел е поддържането и развиването на НСНИ като силна и единна национална организация, етичен имотен пазар, прозрачен и легитимен бизнес, сътрудничество между агенциите основано на доверие и споделяне на бизнес, повишаване имиджа на професията и нейното регулиране по най-ефективен начин, въвеждане на професионален регистър за всички лица заети в бранша.

  По време на своята активност в двете свързани нестопански организации, благодарение на вече установените си контакти, въвежда множество международни професионални практики и обучения в сферата на недвижимите имоти. Поставя за цел налагането на професионалното обучение за брокери на недвижими имоти и успешно развива Центъра за професионално обучение на НСНИ в тази посока, като превръща държавното свидетелство за владеене на професията в търсен ценз. Инициира създаването на  Професионален празник на брокерите и агентите на недвижими имоти, който се превръща в ежегодна традиционна професионална конференция с участието на международни гости.  

  По време на двата си последователни мандата като председател на НСНИ инициира възраждането на професионалния регистър и пазарния индекс REMI, актуализира процеса за регулация на посредническата дейност на брокерите и агентите на недвижими имоти  чрез нов по-облекчен подход базиран на регистрационно - регулативен режим.
  Насочва политиките на НСНИ в посока за борба с лошите пазарни практики и фалшивите оферти. Отваря публично темата за ексклузивните права при сделки с недвижими имоти и подписването на посреднически договори.  
  Поддържа активен диалога с обществените институции, създава инициативи с КЗП, КЗК, АГКК, Нотариалната камара. Развива обществени кампании за налагане на добрите пазарни практики. НСНИ сформира и работна група за създаването на MLS за ексклузивни оферти. Създава още по-тясно сътрудничество с имотните портали.

  Добромир Ганев - Зам. председател
  Александър Бочев
  Йордан Петров
  Даниела Грозева
  Асен Македонов
  Нина Арнаудова
  Евгени Василев
  Антоний Георгиев
  Добромир Ганев - Зам.председател
  Диана Иванова
  Бисерка Маринова
  Александър Бочев
  Даниела Грозева
  Бойко Бойков

  Стратегически партньори на НСНИ:

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  02/980 14 70
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата