• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  en СРЕЩА МЕЖДУ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НСНИ И НАП

  Дата: 
  07.10.2012
  Категория: 
  by branch

  Първата седмица на октомври ще се проведе нова среща с НАП, на която да се коментират конкретни предложения и мерки за подобряване на бизнес средата в сферата на недвижимите имоти, законодателни промени и други действия, които да се отразят положително на бизнеса и фиска

  На 26.09.2012 г., в офиса на НСНИ се проведе среща между представители на НАП и НСНИ.

  От страна на НСНИ в работната среща участват: Иван Велков - Председател на УС на НСНИ и Зам.Председателите Добромир Ганев и Лъчезар Искров.
  НАП бе представена от свои експерти от Дирекция "Управление на риска".

  Срещата имаше за цел да запознае представителит на НСНИ с резултатите и анализа на проучване и доклад направен от НАП с фокус върху потенциалните рискове и щети причинениот укриване на приходи от агенции за недвижими имоти и нелегални брокери на имоти.

  На срещата бе анализирана и обобщена информацията предоставена от НАП, бяха коментирани основните изводи и предложенията за решения и законодателни птомени, които биха допринесли за понижаване нивото на риска, свързан с укриване на приходи от комисионни във връзка с посредничество при сделки с недвижими имоти. В своя доклад НАП определя като рискови за фиска две групи: лица без регистрация по ТЗ или регистър Булстат, т.нар нелегални брокери и лица декларирали дейност като агенции за недвижими имоти, но поради неотчитане на пълния размер на приходите от посредническа дейност при сделки с имоти също се определят като рискови.

  Източник: 
  Име на нов Автор

  Стратегически партньори на НСНИ:

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  02/980 14 70
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата