• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  НСНИ проведе пресконференция на тема "20 години НСНИ - за отворените въпроси в бранша"

  Дата: 
  15.11.2012
  Категория: 
  НСНИ

   

  В пресконференцията участваха всички досегашни председатели на НСНИ.
   
  На нея бяха представени успехите през 20-те години от съществуването на Национално Сдружение Недвижими Имоти. Посочен бе приносът на организацията в развитието на бранша и установяването на професионален, етичен и модерен бизнес с недвижими имоти в България.
   
  През 2013 г. Сдружението ще стартира широка  публична кампания, насочена към потребителите, която цели да преодолее стериотипите, свързани с бранша и да подчертае нуждата от специализирана услуга на професионално ново в процеса на придобиване или продажба на недвижимо имущество, както и при всяка операция реализирана на имотния  пазар. 
   
  НСНИ  обяви перд медиите необходимостта от регламентиране на дейността на агентите  на недвижимите имоти. Сдружението е разработило предложение за закон, което се предвижда да бъде внесено в Народното събрание. Един Закон за дейността на брокерите на недвижими имоти преди всичко ще доведе до идентификация на субектите, които участват на пазара на недвижими имоти. Основната  цел е да се защити интереса на потребителите и  професионалистите в бранша, като така ще бъдат спазени правата и на двете страни и ще се ограничат възможностите за злоупотреби. Публичността именно ще е предпоставка за намаляване на имотните измами. „Колкото по-публична е една фирма, толкова по-малка е вероятността за извършване на злоупотреби и работа в сивия сектор“, каза пред медиите Лъчезар Искров, зам.-председател на УС на НСНИ.
   
  Един от акцентите в предложението на НСНИ е въвеждането на застраховка „Професионална отговорност“, която ще да покрива нанесени щети в процеса на сделка с  недвижими имоти. „Застраховката е гарант както за клиентите, така и за самите брокери“, допълни Лъчезар Искров.
  За администриране на дейностите, които са посочени в проектозакона, се предвижда създаването на специална камара, която да обедини всички фирми в сектора. Според данни на Сдружението компаниите, които се занимават с търговия с недвижими имоти, са около 2000, като 260 от тях членуват в НСНИ.
   
  Тази година Сдружението чества 20 години от своето създаване. 
  НСНИ официално ще отбележи годишнината на 23 ноември 2012 г. със специализиран семинар за агенти по недвижими имоти и тържествена гала вечер,  на която ще бъдат връчени награди на личности допринесли за развитието на организацията. Ще бъдат отлични партньорите и съмишлениците на Сдружението, които през години са били съпричастни на неговите цели и идеи. В рамките на деня ще се проведе и открито тържествено събрание, на което ще бъдат очертани перспективите в областта на недвижимите имоти и приоритетите за Сдружението през следващите години.
   
  Медийно отразяване на пресконференцията:
   

   

  Източник: 
  НСНИ

  Стратегически партньори на НСНИ:

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  02/980 14 70
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата