• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  COVID-19 обърна търсенето на жилища у нас

  Дата: 
  29.03.2021
  Категория: 
  Имотен пазар

  Пазарът на имоти в София се адаптира все по-успешно към промените, предизвикани от кризата с COVID-19. Първоначално у купувачите имаше притеснение какво ще се случи с имотния пазар, но в последните месеци се превърна в по-сигурна концепция за съхранение на спестяванията.

  Забелязват се и някои съвсем нови тенденции. Такива са търсенето на жилища в новоразвиващите се и по-малко застроени райони на столицата, но с добре изградена инфраструктура, заяви Ирена Перфанова, зам. председател на Националното сдружение Недвижими имоти (НСНИ).

  "Близо 60% от търсещите нови жилища предпочитат райони с добре изградена транспортна, но и близка паркова среда“, коментира експертът.

  Според Перфанова над две трети от купувачите, които търсят своя нов дом, се интересуват от наличието на добра социална инфраструктура и от удобствата, които предлага съответният жилищен район. Основна роля, разбира се, има транспортът. Метрото привлича интереса на купувачите, защото позволява бързо придвижване в рамките на града. Метрото стана причина през последните години много квартали на София да се развият и превърнат в предпочитани места за живеене.

  "От друга страна бул. „Цариградско шосе“ е удобна изходна артерия към растящите сателитни зони около столицата и цяла Южна България“, каза Перфанова.

  Тя коментира, че с настъпването на пандемията и преминаването към работа от вкъщи, нараства търсенето на зелени пространства и паркове, подходящи за разходки и отдих.

  Източник: 
  pariteni.bg

  Други новини

  Новини

  Какво е професионалният брокер според НСНИ

  16 July, 2021
  Позиция опровержение по статия във вестник „Капитал“

  Регистърът на брокерите защитава потребителите при сделки с недвижими имоти

  9 June, 2021
  Справка в платформата дава възможност за информиран избор на агенция и професионалист

  ЕС се сблъсква с криза в сферата на социалните жилища

  8 June, 2021
  Достъпните жилища намаляват, докато търсенето се увеличава, а инвестициите остават неясни при наличие на възмо

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата