• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  Новини НСНИ

  Поздравителни адреси по повод 30-годишнината на НСНИ

  Дата: 
  27.06.2022
  Категория: 
  НСНИ

  По повод 30-годишнината на Национално сдружение Недвижими имоти получихме Поздравителни адреси от Президента на Република България Румен Радев, арх. Стефан Аспарухов, Заместник-министър на регионалното развитие и благоустройство, Диана Митева, Председател на УС на АББ, Константин Велев, Председател на УС на Асоциация на Българските застархователи и Цветан Симеонов, Председател на БТПП.

  Добромир Ганев, Председател на НСНИ, беше преизбран за втори мандат

  Дата: 
  26.06.2021
  Категория: 
  НСНИ

  На 25 юни 2021г. беше проведено Общо годишно отчетно-изборно събрание на членовете на Национално сдружение Недвижими имоти за периода 2019 -2021г. На събранието бяха представени отчетите на Управителния съвет на НСНИ за дейността и финансовото състояние на организацията, на Контролния съвет и на Комисията по професионална етика.

  Вяра Апостолова, „Martin’s“.Професионалният регистър дава висока степен на сигурност за нашите клиенти

  Дата: 
  17.06.2021
  Категория: 
  НСНИ

   Визитка на компанията

  Компанията Martin’s е основана като агенция за недвижими имоти през 2013 г. Три са основните принципи, въз основа на които Martin’s гради политиките си – лоялност, коректност и отговорност. Погледнато реално, тези принципи служат като основа за създаването на доверие. 

  Динко Тодоров, „Консулт 23“:Професионалният регистър е единственият начин за прозрачно информиране на клиентите

  Дата: 
  10.06.2021
  Категория: 
  НСНИ

  Срещаме се с Динко Тодоров, управител на  „Консулт 23“ ЕООД, за да поговорим за ползите от съществуването на Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти за потребителите и компаниите

  Регистърът на брокерите защитава потребителите при сделки с недвижими имоти

  Дата: 
  09.06.2021
  Категория: 
  НСНИ
  Справка в платформата дава възможност за информиран избор на агенция и професионалист

   

  Националното сдружение Недвижими имоти (НСНИ) създаде електронен Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти. В платформата до този момент са се включили над 300 фирми и професионалисти от бранша, които присъстват със своя опит, мисия, визия и бизнес модел, както и с информация за образованието, професионалните квалификации, специализации, сертификати на брокерите и агентите. 

  Мартин Кателиев, "Матекс": Професионалният регистър засилва конкурентността между брокерите

  Дата: 
  03.06.2021
  Категория: 
  НСНИ
  Блиц-интервю с Мартин Кателиев, "Матекс", Варна

  Визитка: "Матекс" е водеща, амбициозна компания, която е успешно наложена като надежден и отговорен партньор в бизнеса с недвижимите имоти. Oснована e през 2006 г., като резултат от дългогодишния професионален опит на Мартин Кателиев (25+ години) в консултирането и покупко-продажбата на жилищни и бизнес имоти.

  Веселина Стоева, Simar Re: Професионалният регистър легитимира брокерите и квалификацията им

  Дата: 
  27.05.2021
  Категория: 
  НСНИ
  Блиц-интервю с Веселина Стоева, Simar Re, София

  Визитка: Simar Re е изградена благодарение на доверието на дългогодишни партньори, знания и опит. Поддържа и надгражда стандарти на обслужване, което помага за минимизиране на рисковете за клиентите. Според екипъ на компанията, добрата сделка е тази, която оставя у хората чувството, че са направили спокоен и информиран избор, благодарение на обективната подкрепа на своя брокер.

  Румен Георгиев, "Регент": Миграцията, достъпните цени и търсенето на сезонни имоти определят пазара в Габрово

  Дата: 
  20.05.2021
  Категория: 
  НСНИ
  Блиц-интервю с Румен Георгиев, "Регент", Габрово

  Г-н Георгиев, как се развива пазарът на недвижими имоти в района на Габрово? Какви са неговите специфики, в сравнение с останалата част от страната?

  Милен Денев, "Сандрамакс": Нужно е премахване на практиката "обяви за частни лица"

  Дата: 
  13.05.2021
  Категория: 
  НСНИ
  Блиц-интервю с Милен Денев, "Сандрамакс", София

  Визитка: "Сандрамакс" е компания създадена през 1994 г. и от тогава работи без прекъсване, като е съсредоточена в посредничеството при покупко-продажбите и наемите, както и в инвестициите в недвижими имоти. Работи коректно и е с добро име сред своите клиенти и колеги. Извършва дейността си с офис в София, но обслужва сделки в цялата страна.

  Професионалният регистър улеснява потребителите в избора на консултант

  Дата: 
  10.05.2021
  Категория: 
  НСНИ
  Професионален регистър събира брокерите и агенциите на имоти на едно място

  Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти събира на едно място представителите на бранша, като предоставя всички необходими данни за осъществяване на информиран избор от страна на потребителите на този тип услуги. В платформата може да бъде открита информация за опита, мисията, визията и бизнес модела на вписаните агенции, както и за образованието, професионалните квалификации, специализации, сертификати на присъстващите брокери и агенти.

  Злати Димитров, "СитиБул": Оптимизмът се завръща на пазара на имоти

  Дата: 
  22.04.2021
  Категория: 
  НСНИ
  Блиц-интервю със Злати Димитров, "СитиБул", София

  Визитка: "СитиБул" ООД е създадена през 1997 г. в София от Злати Димитров и е сред първите агенции в страната. През годините компанията разширява дейността си, съобразявайки се с бързо развиващия се пазар. В момента агенцията работи на няколко различни маркетингови нива - стопанисване и управление на недвижими имоти, консултация и продажба на апаратменти, сгради, офиси, парцели, финансиране.

  Петко Петков, "Алба Имоти": Индустрията определя имотния пазар в Стара Загора

  Дата: 
  15.04.2021
  Категория: 
  НСНИ
  Блиц-интервю с Петко Петков, "Алба имоти", Стара Загора

  Г-н Петков, как се развива пазарът на недвижими имоти в района на Стара Загора?

  Излезе наръчникът „Как да изберем агенция за недвижими имоти и брокер?“

  Дата: 
  03.09.2020
  Категория: 
  НСНИ
  Изданието на НСНИ предлага практически съвети как да се насочим сред компаниите на пазара

  Национално сдружение недвижими имоти (НСНИ) публикува наръчник „Как да изберем агенция за недвижими имоти?“ Изданието отправя полезни съвети и насоки, които помагат на потребителите да се ориентират и направят информиран избор сред многобройниите компании на пазара.

  Обръщение на УС на Национално сдружение Недвижими имоти

  Дата: 
  16.03.2020
  Категория: 
  НСНИ
  Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и отговорността на бизнеса

  Уважаеми членове на НСНИ,

  Уважаеми колеги,

  Уважаеми граждани и клиенти,

  Преминаваме през период, който изисква изключителна отговорност, мобилизация, грижа и внимание от всички. Несъмнено факторите за преодоляване на така създалата се ситуация са дисциплина, висока колективна отговорност и координация в действията.

  Добромир Ганев: Отстояването на Етичния кодекс е отговорност на всеки от нас

  Дата: 
  04.06.2019
  Категория: 
  НСНИ
  Мнението на всеки един професионалист е от изключително значение

  Отговорност на всеки член на НСНИ е да полага ежедневни усилия за отстояване на добрите практики на Етичния кодекс - това заяви председателят на УС на НСНИ по време на Общото годишно отчетно събрание на Сдружението, което се състоя на 31 май в Централния дом на архитекта в гр. София.

  Силна институционална подкрепа на Общото годишно отчетно събрание на НСНИ

  Дата: 
  03.06.2019
  Категория: 
  НСНИ
  От представители на държавните институции, партньорски браншови и професионални организации и ВУЗ-ове

  Общото годишно отчетно събрание на НСНИ се проведе на 31 май в Централния дом на архитекта. По традиция да вземат участие бяха поканени всички членове на Сдружението и официални гости от държавните институции и партньорските брашови и професионални организации и висши училища.

  CEPI се среща с EK, за да обсъдят мерките срещу изпирането на пари

  Дата: 
  31.05.2019
  Категория: 
  НСНИ
  Докладът на ЕК ще предостави общи насоки за държавите-членки на ЕС и ще бъде публикуван през втората половина на тази година

  На 24 април Ги Валкенборг, генерален директор на Европейската асоциация на професионалистите по недвижими имоти CEPI, на която НСНИ е член и директорът по политически въпроси Джанет Грифитс се срещнаха с представителил на Европейската комисия от Генерална дирекция „Правосъдие и потребители“, за да обсъдят работата си по мерките срещу изпирането на пари.

  Позиция на УС на НСНИ по два конкретни случая от практиката в бранша

  Дата: 
  14.03.2019
  Категория: 
  НСНИ
  Позиция на УС на НСНИ по решение № 15567 от 13.12.2018 г. и решение № 10570 от 16.08.2018г. на ВАС

  Във връзка с публикациите в медиите през изминалата седмица относно някои практики в бранша ни на вчерашното си заседание Управителният съвет на НСНИ разгледа решенията на Върховния административен съд (ВАС) по конкретните случаи, а именно решение № 15567 от 13.12.2018 г. , както и решение № 10570 от 16.08.2018г. и се консултира с юристи за тяхното тълкуване.

  МРРБ ще изработи нови правила за по - качествена поддръжка на сградния фонд

  Дата: 
  12.03.2019
  Категория: 
  НСНИ
  Предложенията ще са част от измененията и допълненията в ЗУЕС, по които стартира обществен дебат

  Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще изработи нови правила за управление на етажната собственост, които да доведат до по- качествена поддръжка на сградния фонд и въвеждане на механизми на контрол за лицата, предоставящи услугите на професионално управление на етажната собственост.

  Предложенията ще са част от измененията и допълненията в Закона за управление на етажната собственост, по които МРРБ стартира обществен дебат.

  МРРБ обсъди с браншови организации Националната жилищна стратегия

  Дата: 
  30.07.2018
  Категория: 
  НСНИ
  Проектът на жилищната стратегия предвижда създаване на специален фонд

  В Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се проведе работна среща между зам.-министър Малина Крумова и ръководствата на Камарата на строителите в България (КСБ), Камарата на архитектите в България (КАБ), Национално сдружение Недвижими имоти (НСНИ), на която бе обсъден проектът на Националната жилищна стратегия 2018 – 2030 г. (НЖС). На срещата присъстваха председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, зам.-председателят на УС на КСБ и председател на ОП на КСБ – Бургас инж. Николай Николов, инж.

  Pages

  Други новини

  Новини

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата