• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Медиа мониторинг

  Дата: 
  15.12.2012
  Категория: 
  by branch

   

  Продават имоти само с договор
  Юлияна Узаничева, в. Сега, 13.12.2012
  Имотите ще могат да се продават и да се дават под наем от брокери само ако те имат сключен договор със собственика. Без да са подписали подобен документ, фирмите за недвижими имоти няма да имат право да пускат обяви и да търсят клиенти за определен апартамент, парцел или бизнес сграда. Тези правила да бъдат заложени в закон, който да регулира работата на бранша, предлагат от Националното сдружение "Недвижими имоти". В момента, ако човек си пусне обява в Интернет, че продава апартамент, агенциите за имоти я взимат и започват да предлагат имота. Често няколко агенции предлагат имота без собственикът да подозира. А ако намерят клиент, звънят на собственика и искат процент от сделката. Трябва да се създаде нещо като БДС за работата на брокерите е да се създаде закон, подобно на този за нотариусите, смята председателят на сдружението Иван Велков. Сега всеки може да се нарече брокер на недвижими имоти, но никой не носи отговорност при евентуален проблем с отдадения под наем или продаден имот, уточни той. Затова от сдружението ще настояват за специален регистър на брокерите на недвижими имоти и задължителна застраховка професионална отговорност. По този начин брокерът ще носи отговорност, ако след покупката на даден имот се окаже, че има проблем за новия собственик. Така хората ще могат да получат обратно не само платената за имота сума, но и обезщетение за претърпените морални или други щети, каза Велков. Новият закон се очаква да промени и начина, по който се формират комисионите за брокерите. Сега те масово са процент от цената на имота или наема. В бъдеще се очаква комисионата да се формира според разхода на брокера за определена услуга, каза Иван Велков. Така брокерът ще може да получи комисиона за всички предоставени услуги, а не само за продажбата на имота или отдаването му под наем.
  Бетонът превзема морето, II серия
  Труд, Христо Николов, 11.12.2012
  “Пълната забрана за строителство на т.нар. първа линия до морето е закъсняла мярка, друг е въпросът доколко изобщо е уместна”, коментира пред “Труд” собственичката на бургаската имотна агенция “Омега Реал” Диана Иванова. 
  Ако човек реши да построи къща или хотел на атлантическото крайбрежие на Бразилия, ще трябва да получи специално разрешение за това от президента на страната. Това гласи бразилският закон, разказа наскоро гостуващият в София Флавио Гонсага Нунес, президент на Международната федерация по недвижими имоти (FIABCI). Бразилия има крайбрежна ивица от над 5000 километра, а специалната зона, за строителство, в която трябва да занимават Дилма Русеф, е с ширина само 33 метра от брега. Естествено, в бразилския закон няма никакво ограничение да си купиш такъв имот, който е в готова вече сграда, независимо дали си местен или чужденец. В България специалната зона е широка 100 метра от морето, но самият бряг е около 10 пъти по-къс. За сметка на това застрояването му е далеч по-лесно. Разрешителното за строеж в тази зона се получава от местната община, като проектът трябва само да е съобразен с подробния устройствен план. Постройката може да е най-много триетажна, защото ограничението във височина е 7,5 метра. Плътността трябва да е максимум 20 процента, т.е. в един урегулиран поземлен имот постройката може да заема най-много една пета, а зелените площи трябва да са 70 процента, с уточнението, че около половината трябва да е от дървесни видове. Такива са изискванията на действащия в момента Закон за устройство на черноморското крайбрежие.
  Ограниченията все закъсняват
  Тези ограничения действат от началото на 2008 г., месеци преди да настъпи световната финансова криза и горе-долу по времето, когато при изграждането и продажбата на ваканционни имоти у нас вече се усещаха първите признаци на кризата. За отбелязване е, че приемането на ограниченията продължи около една година и бе предизвикано от случващото се тогава презастрояване на много кътчета от българския бряг. Самият закон бе гласуван от парламента окончателно през лятото на 2007-а, но в последния момент влизането му в сила бе отложено за 1 януари 2008 г. Време напълно достатъчно за много инвеститори да довършат проектите си или поне да ги направят необратими. Приемането на подробен устройствен план например, плюс наличието на собствен парцел в неговия обхват, е нещо, което прави построяването на сграда необратимо. А ако това е станало преди 1 януари 2008 г., за постройката не важат и ограниченията за застрояване, защото законът уточняваше, че започнатите проекти се довършват по стария ред. Така бетонирането на брега на практика продължи, защото ограниченията обхващаха само проектите, възникнали като идея след 1 януари 2008 г. Ако презастрояването на морските курорти все пак понамали темповете, това се дължеше по-скоро на кризата, а не толкова на ограниченията.
  Нов опит
  В опит да спре по-нататъшното бетониране на морския бряг, през пролетта на 2012 г. екипът на МРРБ заложи в проект за промяна на закона нови ограничения. За общините без приети общи и подробни устройствени планове се предвиждаше да не могат да издават разрешителни за строеж за нищо друго освен за спортни съоръжения, елементи на инфраструктурата и на парковото строителство. В същото време в приетите вече на второ четене промени в Закона за устройство на територията на всички общини бе даден краен срок до 2016 г. да изготвят общи и подробни устройствени планове, които да определят веднъж завинаги къде какво може да се строи. Факт е, че например от морските общини само Приморско засега може да се похвали с приет и влязъл в сила устройствен план. В останалите разрешителните се издават, като се правят изменения на старите подробни устройствени планове, което става с решение на общинските съвети. 
  Засегнатите
  Намеренията на МРРБ се натъкнаха на критики от страна на кметовете най-вече на морските общини почти веднага след внасянето на документа в парламента. Кметовете на ГЕРБ в Поморие, Созопол и Царево например възразиха срещу ограниченията с мотива, че така се спират инвестиционни интереси на много хора, които вече са затворили пари в преобразуването на земеделски земи в урегулирани парцели, но не са успели да построят нищо или се бавят заради кризата. Някои депутати от управляващото мнозинство като Искра Фидосова, Любен Татарски, който е бивш кмет на Разлог, и зам.-шефът на икономическата комисия Диан Червенкондев застанаха зад исканията на кметовете с мотива, че презастрояването вече е факт и е неразумно да се отива в другата крайност. Още повече, че ограниченията в застрояването така или иначе са факт.  Така между първото и второто четене на промените в пленарна зала проектът бе видоизменен. Вместо ограничение за издаването на строителни разрешителни в 100-метровата зона в закона бяха добавени допълнителни ограничения в застрояването: височината вече ще може да бъде 6 вместо 7,5 метра, плътността на застрояването ще е 10 вместо 20%, а зелената площ - 90 вместо 80%.  Но дори тези ограничения ще влязат в сила 2 години след приемането на промените. Освен това депутатите от регионалната комисия добавиха текст, според който проектите за промяна на устройствените планове, започнати преди да влязат в сила новите ограничения, се довършват по стария ред.  Или с други думи, ако някой тепърва реши да строи сгради със 7,5 метра височина в специалната зона, ще има достатъчно време да купи земеделска земя, да промени предназначението , да поиска от общината да промени плана, за да включи в него разрешително за строеж и да си изкара такъв документ, докато новите ограничения влязат в сила. След това може да търси още години пари за финансиране на самия строеж, защото така или иначе има разрешителното, а то не го ограничава с някакъв срок за довършване на сградата.
  Победата е пълна
  Действията на потенциалните инвеститори се улесняват от още няколко факта, свързани с приемането на Закона за устройство на територията, който мина на второ четене преди около два месеца. Според доскоро действащия закон промените в един устройствен план, които допускат отклонения от приетите в него норми за застрояване, можеха да се правят само след задължително съгласуване с регионалния министър. От парламента обаче законът излезе без този текст и сега отклонения от нормите могат да се допускат по предложение на кмета на общината, ако това е гласувано от поне две трети от общинските съветници. Т.е. където има мнозинство в общинския съвет, се отваря широка врата за сделки, крайният резултат от които ще е следващият етап от презастрояването на курортите. Да не забравяме и че контролът върху голяма част от строителните обекти вече премина от ДНСК върху местната власт. Всичко това показва, че що се отнася до бетонирането на морските курорти, май още всичко не сме видели.
  Бизнесът: Пълната забрана е закъсняла
  “Пълната забрана за строителство на т.нар. първа линия до морето е закъсняла мярка, друг е въпросът доколко изобщо е уместна”, коментира пред “Труд” собственичката на бургаската имотна агенция “Омега Реал” Диана Иванова. Според нея по Южното Черноморие и без това терените на 100 метра от брега са почти без свободни парцели, освен ако не става въпрос за местности извън регулация и без никаква инфраструктура, като например бургаският квартал “Крайморие”. На такива места и без това скоро няма да има никакво строителство, е прогнозата. 
  Според Иванова не е редно да има пълна забрана за строителство, защото много хора са купили парцели малко преди да настъпи кризата по доста високи цени и се очаква да не ги използват за да разположат караваните си там, а да строят. “Според мен е редно на първа линия да има по-ниска етажност и по-ниска плътност на застрояването, за да не се получат безумията отпреди 2008 г.”, каза Иванова.  Други местни брокери пък са сигурни, че дори пазарът на ваканционни имоти да се събуди от летаргията, бъдещите проекти ще са далеч по-качествени от тези преди 2008 г. Пък и никой не вярва, че активността някога изобщо ще бъде същата. “Във всички държави, граничещи с море, има някакви забрани и не можем да правим изключение”, каза председателят на българския клон на Международната федерация по недвижими имоти (FIABCI) Ирена Перфанова. Тя обаче обърна внимание на факта, че сезонът по Българското Черноморие е твърде къс и това е също до голяма степен причината пазарът на ваканционни имоти да не върви, а не толкова твърде гъстото на места застрояване. Според Перфанова бъдещето на този сегмент от имотния пазар е свързано с голфа и с балнеокомплексите. Междувременно тази година някои търговци на имоти отбелязаха макар и малък но все пак ръст на този пазар. Според “Грийн Лайф” това лято по морето са отбелязани с 20% повече сделки с имоти, отколкото през миналото. Същият процент отбелязаха и от “Арко реал истейт”.  Но все още спадът, настъпил след 2008-2009 г. не може да се преодолее, тъй като този пазар се срина с около 60-80%. От друга страна обаче, той бе засегнат от кризата първи и вероятно първи ще се възстанови.
  По нова методика ще се изчислява цената на поземлени имоти в горски територии
  Експерт.бг, 13.12.2012
  Променя се редът за определяне на начални цени за провеждане на търгове за отдаване под наем на поземлени имоти в горски територии - държавна собственост, както и условията и реда за определяне на цени за уедряване на поземлени имоти в горски територии. Това реши на днешното си заседание Министерският съвет с поправки на Наредбата за оценка на поземлени имоти в горски територии. В наредбата е предвидена промяна в начина на определяне на цената при замяна на поземлени имоти в горски територии. Причината е, че преди промяната не са отчитани коректно цените на имотите в атрактивните райони на страната. Предвидена е промяна в начина за определяне цените за учредяване на безсрочно право на строеж и безсрочен сервитут. Основен мотив за това е, че преди промяната цената за учредяване на безсрочно право на строеж и безсрочен сервитут в някои случаи е била по-ниска от цената за срочното им учредяване. С увеличението на коефициента в чл. 26, ал. 1 от 10 на сто на 20 на сто се завишава цената на учредения сервитут, който включва и правото на строеж, за да е съпоставима с останалите случаи, когато се учредяват отделно сервитут и право на строеж. Оценка на насажденията за производство на плодове и плантациите за коледни елхи и зеленина, както и плантациите от бързорастящи горскодървесни видове, създадени с цел краткосрочно производство на висококачествена дървесина, които не се стопанисват като гори, ще се извършва само в сегашна възраст, без да се изчислява очакваема стойност, тъй като тези насаждения и плантации нямат определен турнус на сеч и не се стопанисват като гора. От наредбата отпадат като зони за особена защита от урбанизация земите в ограничителните строителни линии на републиканските и общински пътища. Тези зони са с малки площи и по тази причина общинските служби по земеделие и службите по геодезия, картография и кадастър не могат да ги отделят като самостоятелни имоти. Най-често се налага да се ползват при разширяване и реконструкция на съществуващи пътища от Агенция „Пътна инфраструктура”, което необосновано оскъпява проектите. От Приложение №22 към наредбата отпадат като зони за особена защита от урбанизация и поземлените имоти в землищата на населени места от първа категория. Причината е, че това са градове, землищата на които са големи и за тях е предвиден пазарен множител по приложение №23, с прилагането на който цените на имотите се доближават до пазарните. С приетите промени се регламентират редът и начинът за оценка на поземлени имоти в горски територии по реда на §123 от ПЗР на отменения Закон за горите. Променя се начинът за определяне на цената при уедряване на поземлени имоти в горски територии. За да се стимулират собствениците на гори да уедряват своите имоти, което е в интерес на гората и предполага по-ефективното управление и стопанисване, оценяването на тези гори е максимално опростено и по-евтино.
  Силен ръст на цените на най-скъпите имоти в големите градове
  Лиля Чалева, Дир.бг, 13.12.2012
  На фона на нулева година като цяло за пазара на недвижими имоти и стабилизиране при сделките, определено можем да кажем, че съживяване се наблюдава при цените на луксозните имоти във водещите градове, пише Profit.bg.
  Това се усеща по офертите за най-скъпите имоти, които отчитат съществен ръст във всички водещи градове на страната.
  Най-скъпият имот, предлаган в морската столица Варна, е четиристаен апартамент от 214 кв. м. с обявена цена от 850 000 евро, разположен в Морската градина. Това прави по близо 4 000 евро за кв. м търсена цена от продавача на обзаведения имот. За сравнение преди година най-скъпият имот бе с цена от 799 000 евро -мезонет, отново в Морската градина в близост до плажната ивица. Мезонетът обаче е бил с площ от 395 кв. м., или 2 022 евро за кв. м, което е близо наполовина на сега исканата цена за най-скъпото жилище във Варна. Преди две години пък за най-скъпия имот в морската столица са искани 760 000 евро. Сериозна градация има и при предлагането на луксозни имоти във Варна, като на фона на едва три апартамента с обявена цена над 500 000 евро преди година и едва един преди две години, към момента обявените за продажба имоти с подобна искана цена са цели девет. Значително по-евтини продължават да са най-скъпите апартаменти, обявени за продажбав другия голям морски град  Бургас. И при тях обаче има значително раздвижване на пазара по отношение на цените продава. Въпреки че оферти над 500 000 евро липсват, най-скъпият предлаган в момента имот е тристаен в центъра на града с офертна цена от 339 104 евро. Въз основа на площта му от 172 кв. м, това прави по 1 971 евро за кв. м. За сравнение преди година най-скъпият предлаган апартамент отново бе тристаен, но с искана цена от 260 000 евро, или 1 843 евро за кв. м. Преди две години най-скъпият обявен за продажба недвижим имоти бе отново тристаен с цена от 250 000 евро, или 1 923 евро за кв. м. В Пловдив също откриваме сериозно повишение на офертите при най-скъпите имоти през последната година. В момента тази позиция се заема от мезонет от 350 кв. м., а търсената сума е 480 000 евро, или 1 370 евро за кв. м. За сравнение най-скъпите имоти за продажба преди година бяха такива с цени до 300 000 евро. Преди две години пък, най-скъпият имот в Пловдив се предлагаше за 250 000 евро. Може би най-големият прогрес сред големите градове при луксозните имоти се наблюдава в петия по големина град в страната Русе. В момента има две оферти за предлагани мезонети с търсени цени от 300 000 евро, като за сравнение преди година липсваха такива при нива над 150 000 евро. Преди две години най-скъпият предлаган имот в дунавската ни столица бе с продажна цена от 130 000 евро. На най-големия пазар на луксозни имоти – този в столицата. Тук също се наблюдава значително раздвижване, което може би е било в основата на това и в останалите големи градове на страната. Най-голямото, както и най-скъпото жилище в София е обявен за продажба обзаведен мезонет в кв. Лозенец. За жилището с площ от 730 кв.м. се искат 129 милиона лева. Справка на Profit.bg сочи, че преди година почти нямаше мезонети предлагани при цени над 1 милион евро, докато към днешна дата се предлагат общо 12 такива.
  Жилищата в България стават все по-достъпни
  Инвестор.Бг, Миглена Иванова, 13.12.2012
  Кризата значително е подобрила достъпността на жилищата в България. Коефициентът на достъпност на средно по големина жилище у нас, с който се измерва с колко годишни дохода едно домакинство може да си позволи покупката на дом, се е понижил над два пъти през последните 5 години, сочат изчисления на МКБ Юнионбанк. По световните стандарти за достъпно се счита жилище, което може да се закупи с доходите на едно домакинство за период до три години. Към септември 2012 г. едно българско домакинство може да закупи жилище с доходите си за 3,2 години, докато в годините на строителния бум до 2007-2008 г. българското домакинство трябваше да вложи в жилище доходите си за 7 години. Очакванията на експертите на МКБ Юнионбанк са коефициентът за достъпност да се понижи още и през 2013 г. стандартно жилище да може да се купи с годишните доходи на едно домакинство за 3 години. Едновременно с подобряването на показателя за достъпност намалява и тежестта на средния размер ипотечен кредит като дял от трудовите доходи на домакинствата. Ако през 2007 г. вноските по ипотеката са „изяждали“ близо 45% от доходите на домакинствата, през 2012 г. за изплащането на ипотечен кредит отиват малко над 28% от доходите. Това се дължи както на спада в цените на жилищата и съответно по-малкия среден размер на ипотечен кредит, така и на плавно намаляващите лихви по кредити след 2009 г., посочват от банката. Експертите смятат, че в момента има предпоставки за засилване на инвестициите на гражданите, по-голямата част от които са насочени към сектора на имотите. Възпиращи фактори обаче са високата безработица, както и намалелите преки чуждестранни инвестиции, които бяха основен двигател на имотния пазар във ваканционния и бизнес сегмент. След близо четиригодишния период на изчакване и предпазливо поведение поради икономическата криза в цял свят и в България, може да се каже, че домакинствата с по-стабилни доходи и трайна заетост са адаптирали своите пазарни очаквания към новите реалности и започват да планират покупки на жилища, коментират от банката. Онези от тях, които освен че имат стабилни работни перспективи, са успели през изминалия период да заделят известни спестявания, вероятно ще се възползват от по-благоприятните за тях тенденции на имотния пазар и ще обмислят инвестиции в жилищни и други видове имоти, прогнозират експертите. Средните цени на жилищата в България продължават да регистрират спад, като за третото тримесечие на 2012 г. спрямо същия период на 2009 г. понижението на цените е близо 14%, показват изчисления на банката на базата на данните на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо предкризисните 2007 г. и 2008 г. този спад е доста по-голям. Сегашните цени на жилищата средно за страната са с 21% по-ниски от тези през 2007 г. и с цели 38% по-ниски спрямо ценовия пик, достигнат през третото тримесечие на 2008 г., показват още изчисленията на банката.
  Новите блокове само със зеленина
  Стандарт, 12.12.2012
  Няма да се издават разрешителни за ползване на сградите, ако строителите не са изпълнили план за озеленяване около строежа. Това предвиждат промени в наредбата за въвеждане в експлоатация на строежите, публикувани в Държавен вестник. Държавната приемателна комисия може да излезе с отрицателно становище и ако новата сграда не изпълнява изискванията за достъпност на хора с увреждания. Новите сгради няма да получат Акт 16 и когато не са им съставени технически и енергийни паспорти, а строежите в курортите - когато не са свързани с уличната мрежа.
   

   

  Източник: 
  НСНИ

  Други новини

  Новини

  Добромир Ганев, НСНИ: Браншът продължава да страда от лоши практики, необходим е закон

  25 May, 2018
  Новият етичен кодекс на НСНИ се стреми да реши част от проблемите в бранша

  НСНИ има нов Председател и Управителен съвет

  23 May, 2018
  Добромир Ганев пое ръководството на организацията след Общото събрание на НСНИ на 18 май

  Репортаж от семинара на Радослав Благоев в гр. Варна

  22 May, 2018
  Събитието във Варна е петият подред семинар на експерта за членовете на НСНИ и колегите от бранша

  НСНИ с ново ръководство - мандат 2018-2020

  18 May, 2018
  Обобщение на Общо-изборното отчетно събрание на Национално сдружение Недвижими имоти

  Българин е новият президент на световната федерация за недвижими имоти FIABCI

  14 May, 2018
  Асен Македонов е първият българин, избиран за Световен президент на FIABCI в историята на организацията

  Продажбата е 60% слушане! Как да водим успешна комуникация с клиентите

  9 May, 2018
  "Да не инвестираш в реклама, за да пестиш пари, е като да спреш часовника, за да пестиш време"

  Имотните измами - тема на "Малки истории" по БНТ1

  16 April, 2018
  Какви са капаните в сделките с недвижими имоти и как измамниците намират своите жертви

  ТОП 5 обучения, семинари и он-лайн курсове за брокери на недвижими имоти в България

  13 April, 2018
  Тази професия изисква знания в различни науки и редица личностни качества

  България остава сред лидерите в ЕС по ръст на цените на жилищата

  12 April, 2018
  Цените на жилищата у нас растат почти два пъти по-бързо, отколкото в ЕС и еврозоната, сочат данни на Евростат

  Имотните данъци може да се вдигнат догодина

  10 April, 2018
  Промяна на методиката за изчисляване на данъчната оценка ще наложи да се подават нови декларации за жилищата

  Орлин Владиков: Пазарът на имоти е ленив

  4 April, 2018
  Преките чуждестранни инвестиции са още по-малко от тези, които се посочват от Агенцията за инвестиции

  Новият GDPR регламент ще произведе още сив сектор

  30 March, 2018
  Нека клиентът да не предоставя личните си данни на непроверени агенции и нелегитимни брокери

  Недвижими имоти във Варна: защо е изгодно да инвестираме

  31 March, 2018
  Как се развива пазарът на недвижими имоти в морската столица и къде да инвестираме

  GDPR – регламентът за защита на личните данни

  28 March, 2018
  Регламентът, който влиза в сила на 25 май, въвежда нови правила за обработването на личните данни

  12 компании и брокери взеха статуетките в третите „Годишни награди на Imoti.net"

  22 March, 2018
  В надпреварата за най-добри агенции и експерти в имотния бранш се включиха над 200 компании

  Онлайн проверка на автентичността на удостоверението за тежести

  19 March, 2018
  От днес всеки може да провери онлайн автентичността на удостоверението си за тежести върху имот

  5% скок на цените на имотите за година във Варна

  14 March, 2018
  Най-голям е интересът на клиентите към закупуването на апартаменти с една или две спални

  Как да подобрим финансовата отчетност в жилищните комплекси

  13 March, 2018
  За инвеститори, предприемачи, професионални домоуправители, фасилити и пропърти мениджъри

  Как регулирането на пазара на недвижими имоти в България ще спре некоректните практики

  12 March, 2018
  Най-приемливи за бизнеса са пазарите със смесен модел между държавна регулация и саморегулация

  ​Недвижими имоти във Варна: какво ще се строи през 2018г?

  9 March, 2018
  Настоящата година ще бъде успешна за недвижимите имоти във Варна, но не за всички сегменти

  Девет нови услуги от Агенцията по вписвания

  7 March, 2018
  „Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и допълнителни е-услуги“

  В бъдеще няма да се издават удостоверения за тежести, а преписи от досието на имота

  7 March, 2018
  АВ започна изграждането на нова електронна система, която интегрира кадастралния и имотния регистър

  Ирена Перфанова: Увеличава се броят на атрактивните имоти на пазара

  6 March, 2018
  Какво трябва да имате предвид, когато си избирате бъдещия дом през 2018 година?

  Какво да направим, ако агенции продължават да предлагат имота, който сме придобили

  1 March, 2018
  Как да защитим правата си на потребители – продавачи или купувачи на недвижими имоти

  Двустайните и тристайни жилища ново стоителство най-търсени във Варна

  26 Февруари, 2018
  През изминалата година в морската столица са реализирани 12 хиляди сделки

  Експерти отчитат активен жилищен пазар във Варна

  25 Февруари, 2018
  Данни за пазара на недвижими имоти за 2017 г и тенденции за 2018 г представиха във Варна

  24% от жилищата в София са необитаеми

  19 Февруари, 2018
  Въпреки постоянната миграция към големите градове в страната, броят на „тъмни прозорци“ остава голям

  Имотите по морето: Руснаците си тръгват, идват западняците

  2 Февруари, 2018
  Стъпките на кабинета към приемане на еврото привлича французи, белгийци и др.

  Как да изберем агенция за имоти, на която да се доверим

  26 Януари, 2018
  Намирането на добра агенция за имоти също е толкова отговорно, колкото намирането на добър зъболекар

  Лекомислени ли са хората днес при покупки на имот с ипотека

  25 Януари, 2018
  Нагласите, и на продавачите, и на купувачите са изравнени по отношение на цените

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  02/980 14 70
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата