Семинар „КИБЕРАТАКИ СРЕЩУ БИЗНЕСА: Техники за защита и противодействие“

КИБЕРАТАКИ СРЕЩУ БИЗНЕСА

Техники за защита и противодействие

4 юни 2024 г., 9:30-13:30 часа
София, ул. „Искър“ №9, БТПП, зала „А“

Как да защитим бизнеса си от кибератаки?

В рамките на семинара сертифицираният бял хакер Ростислав Петров ще покаже нагледно как устройствата, които използваме в бизнеса си могат да бъдат атакувани и хакнати от злонамерени лица или групировки. Ще научите какви могат да бъдат щетите от подобни престъпления за нас и компанията ни и какви ефективни методи за защита срещу тях може да приложите.

Кои са най-често срещаните кибератаки?

Във втората част от обучението, в контролирана лабораторна среда, лекторите ще демонстрират реални атаки с вируси, хакване на бази данни, подслушване на мобилен телефон и ще покажат как можем да се предпазим и противодействаме.

Маг. инж. Ростислав Петров се занимава с компютърна сигурност още от ученическите си години. Учил е Техническия Университет, а по-късно в Лондон се сертифицира като CEH – Certified Ethical Hacker. Преподава на Етични Хакери със световнопризнатият сертификат на EC-Council – Certified EC-Council Instructor – CEI. Ростислав е основател на E.H.U. – Ethical Hacking University of Bulgaria. Председател е на БАСЕХ – Българска Асоциация на Сертифицираните Етични Хакери, член e на ECSO – European Cyber Security Organisation към Европейския парламент в комисията по образованието и преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Сред постиженията му е откриването на дупка в сигурността на една от най-известните антивирусни програми в света – Avast през 2015 г., а през 2018 г. открива нарушение в сигурността на софтуер на една от най-големите компании за криптиране и сигурност на данни – Locklizard.

Теодор Георгиев е на 24 години, като последните 6 от тях е прекарал в ИТ сферата. Следвал е Компютърни науки в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и по професия е софтуерен инженер. Специализира в автоматизация на процеси и киберсигурност. Работил е в български и международни компании на различни позиции – fullstack developer, devops и security engineer. Има опит като penetration tester – изпълнявал е различни сценарии на social engineering атаки, web application атаки и други.

Мирослав Стефанов е утвърден експерт в областта на киберсигурността. Притежава сертификати  CEH (Certified Ethical Hacker), CHFI (Computer Hacking Forensic Investigator), SOC Analyst и вътрешен одитор по ISO 27001. Ангажиран в разработването на магистърски програми по Киберсигурност в два университета – „Паисий Хилендарски“ в Пловдив и УниБИТ. Във Военна академия преподава Cyber Terrorism. Основател и бивш председател на Българската асоциация за киберсигурност, както и заместник-председател на Българската асоциация на сертифицирани етични хакери. Участва в изграждането на няколко Security Operation Centers в големи компании в България и Европа.

Краен срок за регистрация и заплащане – 31 май 2024 г.

Такса за участие: 80.00 лв. (без ДДС) 
Такса за участие за редовни членове на НСНИ: 65.00 лв. (без ДДС)

Всеки участник ще получи сертификат за участие в обучението.

ПРОГРАМА

9:30-10:00

Регистрация

 

10:00-11:30

– Как се случват атаките в киберпространството (симулиране на реални атаки от точката „Атаки“)- Какви са последствията (какви щети произтичат след атаките)
– Техники за защита от подобен тип атаки (мерки за противодействие).

11:30-11:45
Почивка

 

 

11:45-13:30

– Хакване и подслушване на мобилен телефон с троянски кон
– Създаване на най-опасният криптовирус в света, как работи, как криптира, как иска откуп
– Практики за защита в социалните мрежи
– Хакване на бази данни, чрез SQL Injection – случаят с НАП
– Съвременни методи и техники за защита от кибератаки в реално време

Сродни събития

18-юни-2024
18-юни-2024 Четвърти национален летен бал „Брокери и Приятели“ – Варна

Четвърти национален летен бал БРОКЕРИ и ПРИЯТЕЛИ 19:00 часа, 13 юли 2024 г. Комплекс “Морско казино”, ресторант “Градина” гр. Варна, на входа на Морската градина Скъпи колеги, Заповядайте на най-голямото празнично събитие за недвижими имоти в България! Поканете Ваши приятели, партньори и колеги! Задава се купон, за който ще се говори поне до следващото лято! Музика и сценично озвучаване от Alex DJs event solutions. Специално тази година с песни на живо ще ни отнесе NELS/Neli Gergova. Бутиково вино за настроение от deVina и естествено – десерт от кулинарните великани от МАНДЖЕРА. Миговете от вечерта ще запечата обектива на фотографа Ангел Жечев. Специална изненада за […]

Научи повече
07-юни-2024
07-юни-2024 Отворена среща дискусия ЕТИКАТА – МОСТЪТ МЕЖДУ НАС

ЕТИКАТА – МОСТЪТ МЕЖДУ НАС РАБОТИМ СЪВМЕСТНО – УСПЯВАМЕ ЗАЕДНО БЕЗПЛАТНО СЪБИТИЕ  ВАРНА – 20 ЮНИ 2024 г. | 12:30 | ХОТЕЛ „ЧЕРНО МОРЕ”, зала „Варна“ Комисията по професионална етика към НСНИ организира поредна отворена среща – дискусия. АКЦЕНТИ: Как да работим с продавач и купувач едновременно? Етиката между професионалните  брокери. Как да работим заедно? Защо затварянето на офертите вреди на всички участници на пазара? Етиката в маркетинга – некоректни обяви. Стандарти за изчисляване на застроена площ. Анализ и тенденции на пазара на недвижими имоти. Тенденции на пазара на новото стоителство в гр. Варна. Ипотечното кредитиране и перспективите пред ипотечния пазар. Добри […]

Научи повече
06-юни-2024
06-юни-2024 БУРГАС – Присъствено професионално обучение за брокери на недвижими имоти, 8 ноември – 1 декември 2024 г.

НАЦИОНАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ към НСНИ обявява ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА БРОКЕРИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обновена програма, свързана с новите изисквания на ДОС гр. Бургас, 08 ноември – 01 декември 2024 г. Модулните обучения на НСНИ предлагат уникалната съвкупност от следните предимства: ♦ ОБНОВЕНАТА ПРОГРАМА е съобразена изцяло с новия държавен образователен стандарт (ДОС) за професия „БРОКЕР“, специалност „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“; ♦ ЛЕКТОРИТЕ са университетски преподаватели и специалисти практици с над 15 години опит в бранша; ♦ включен ИЗПИТ за придобиване на професионална квалификация и за получаване на Удостоверение за професионално обучение за владеене на част от професията „БРОКЕР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“, […]

Научи повече
30-май-2024
30-май-2024 ОНЛАЙН професионално обучение за брокери на недвижими имоти 6 юли – 10 август 2024 г.

НАЦИОНАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ към НСНИ обявява ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА БРОКЕРИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ОБНОВЕНА ПРОГРАМА, СЪОБРАЗЕНА С НОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НА ДОС ОНЛАЙН 06 ЮЛИ – 10 АВГУСТ 2024 г. Модулните обучения на НСНИ предлагат уникалната съвкупност от следните предимства: ♦ ОБНОВЕНАТА ПРОГРАМА е съобразена изцяло с новия държавен образователен стандарт (ДОС) за професия „БРОКЕР“, специалност „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“; ♦ ЛЕКТОРИТЕ са университетски преподаватели и специалисти практици с над 15 години опит в бранша; ♦ включен ИЗПИТ за придобиване на професионална квалификация и за получаване на Удостоверение за професионално обучение за владеене на част от професията „БРОКЕР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“, признато […]

Научи повече
Стратегически партньори на НСНИ: