III национална конференция INSPIRE TO HIGHER 2016 по случай празника на професионалните брокери в България

ПРОГРАМА 25 Октомври 2016
/ събитието се провежда със симултанен превод български-английски /

ИНТЕРПРЕД – СТЦ СОФИЯ, Зала София, 9.00 – 18.30 часа

8.30 – 9.00 – Регистрация

9.00 – 10.30 –  Кръгла маса на тема “ Професията, пазарите, етиката и стандартите“
# Арменския специалист по маркетинг, строителство и инвестиции ОВАНЕС ИГИТЯН – „Инвестиционният пазар в Югоизточна Европа“

# Финансовия и бизнес консултант АНДРЮ МОРИС – Blueprint и CalErin Group – „Добавената стойност в бизнеса чрез качеството на услугата“

# Застрахователно дружество ЕВРОИНС – за Застраховката „Професионална отговорност“

# Президентите на FIABCI Андора и Люксембург – „Имотният пазар на запад“

# Представител на Нотариалната камара и Председателя на Камарата на архитектите в България – арх. БОРИСЛАВ ИГНАТОВ

# Председателя на НСНИ и член на Световния борд на FIABCI ИРЕНА ПЕРФАНОВА – за новите международни стандарти в бизнеса и International Ethical Standard Coalition

# Концепцията FIABCI 2020 – АСЕН МАКЕДОНОВ – член на УС на НСНИ и на Световния борд на FIABCI и Световния Президент на FIABCI – КИРКОР АЖДЕРХАНЯН

Презентация на Арменския специалист по маркетинг, строителство и инвестиции Ованес Игитян на тема „Пътят на парите, бъдещето на инвестициите и пазарните промени в Югоизточна Европа“

Г-н ОВАНЕС ИГИТЯН е международен инвестиционен консултант, изследващ развитието на икономическите и имотните пазари, пътят на парите, потенциалите за инвестиции. Лектор на множество значими международни форуми като MIPIM и Expo Real.

В неговата биография заемат място консултациите към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в Страсбург, Парламентарната асамблея на OSCE /Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа/, VINCI Group – глобален участник в над 100 държави в проекти за концесии и строителство чрез публично-частно партньорство,Белгийската HARGO Group.

Презентация на г-н Андрю Морис
Добавената стойност в бизнеса чрез качествени презентации
Иновативен инструмент за работа на Агенциите за недвижими имоти

Андрю основава Blueprint, за да помогне на предприемачи като него в технологичния сектор. Съосновател и главен оперативен директор е на CalErin Group, компания за инвестиции на нововъзникващите пазари. Като управляващ съдружник в консултантската фирма CG Partners е работил с клиенти на пет континента от повече от 35 страни, включително държавни органи, мултинационални корпорации, частни инвестиционни фондове, международни университети, търговски организации, международни банки и финансови агенции.

Андрю има богат опит и през последните 15 години е работил в сферата на капиталовите инвестиции в различни сектори на икономиката, включително финансови услуги, технологии, дигитални медии, телекомуникации и луксозно курортно развитие. Практикува в тясно сътрудничество с редица фирми за стратегическо планиране, развитие на бизнеса.

10.30 – 10.45 – Церемония по връчването на сертификатите на агентите за недвижими имоти, преминали американското обучение за ABR и SRS специалисти. Сертификатите ще бъдат връчени лично от г-н Артур Оганесян – Вице Президент на FIABCI Education and Academic Members Committee и Посланик на Американската асоциация на реалторите NAR за Украйна

10.45 – 11.00 – Кафе пауза

11.00 – 12.30 – Вдъхновяващият белгийски лектор МАРК ДЕ ТУРК – обучител на водещи български и международни компании, държавни и правителствени институции, университети, бизнес лидери

*ТОП СЕМИНАР*
“ НАУКАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО и как да оцелеем в глобализирания, бързопроменящ се свят“

 • Разликата между факти и мнения
 • Емоциите карат хората да се движат
 • Как да преодолеем „вампирските“ емоции на колеги и клиенти
 • Как да оцелеем в един емоционален свят

Г-н МАРК ДЕ ТУРК има 30 годишен професионален опит като стратегически консултант, обучител специализиран в позиционирането, стратегическо инвестиране и секюритизация на бизнеса, реклама и маркетинг, организации . По образование Магистър по бизнес икономика, през 1994 година става сертифициран обучител и до днес преподава по Hurberd Managment System. Обучил е над 30 000 мениджъри в 20 държави на 4 континента. Негови клиенти са над 800 компании между които големи корпорации като Мазда, Тойота, Хитачи, CISCO, DHL.

Марк създава IDEAs, Free Boss, Center for leadership and innovations, които оперират в цяла Европа. Той е и официален лобист към Европейския парламент. През 1989 година като млад специалист попада в службите на Федералната Белгийска полиция, където работи като най-младия организационен съветник и работи по проект свързан с реорганизирането на дейността на информационния й център. Благодарение на своето развитие и натрупан опит днес обслужва правителствата на няколко държави, помагайки им за модернизиране на структурата и увеличаване на управленческата ефективност в определени области.

Марк е посветен в обучението и подпомагането на иноваторите, основателите, мениджърите и лидерите да сбъдват мечтите си – в малки и големи компании, от единия до другия край на света.

12.30 – 13.30– Обедна почивка

13.30 – 14.20 – * УЪРКШОП *
ИМПРОВИЗАЦИОННИ ТЕХНИКИ ЗА АДАПТИВНОСТ, ГЪВКАВОСТ И НАСЪРЧАВАНЕ
Как да възприемаме неосъдително поведението като стимул за развитие, иновативност и екипност.

Все повече компании и организации в света използват импровизационни техники за да подобрят комуникацията между служителите си и да развият екипност и гъвкавост на работното място.

За да постигнат това, професионалните импровизатори тренират качества като:

 • Адаптивност;
 • Неосъдително поведение спрямо партньорите си;
 • Активно слушане;
 • Приемане и надграждане на чуждата идея;
 • Групово съзнание (принципа на „следвай следващия“, където всеки е едновременно лидер и последовател) 
 • Спонтанност

С техники и упражнения те развиват тези качества, които са успешно приложими в бизнес и житейски ситуации.

Ще станете участници в интерактивна импровизационна игра чрез създаването на ситуационна комедия, която улеснява достигането до личната харизма и въздействащото присъствие.

Лектор: Актьорът ЗЛАТИН ЦВЕТКОВ и екипът на ШиЗи Про

 • Български актьор вече 16 години
 • специализирал в Америка театър, кино, водещ на ТВ предавания, симултанен преводач
 • над 200 импровизационни представления за 6 години
 • участник в TEDxBG

ЗЛАТИН завършва интензивно обучение в цялостната програма за начинаещи и напреднали на iO Theater, Chicago – театърът създал лонгформ импровизацията и ускорен курс към The Annoyance Theater, Chicago. Участвал е множество уъркшопи и в международния импровизационен вестивал в Копенхаген 2015 и 2016г. Тази година организира първият международен импровизационен фестивал в София. Основател е на професионална група по импровизационен театър „ШиЗи Про“, ползваща импровизацията за създаване на ситуационна комедия.
През последните години е предпочитан лектор по теми като иновативност, нестандартно мислене и творческа екипност. Вдъхновен е от спонтанността и проповядва поемането на рискове и увереност в настоящия момент. Според него интуицията, спонтанността и въображението могат да се тренират. Това помага на хората да общуват по-лесно, да се освободят от вътрешните си задръжки и да възприемат риска и импровизацията, като гориво в живота и работата си.

14.20 – 15.45 – * КОУЧИНГ *
Когато УМЪТ и СЪРЦЕТО решават в синхрон – Интерактивен коучинг метод за вдъхновени продажби

 • Коучингът като метод и как работи чрез въпроси и съвети
 • Да синхронизираме ума и сърцето – формула на промяната
 • Вдъхновение и действие -практическо приложение на пирамидата на логическите нива в продажбите

Лектори: НЕДА АЛКАЛАЙ и МАРИЯ СТАЙКОВА – сертифицирани и акредитирани коучове към Международната Коуч Федерация (ICF)

НЕДА АЛКАЛАЙ – ACC, ECPC
Ментор, коуч и фасилитатор
Ко-създател на Пулсът на коучинга – сертификационна обучителна и групова менторска програма.

Неда е Магистър по Икономика и стопанско управление. Възпитаник на Университета „Ерасмус“ в Ротердам и УНСС. 20 годишен опит на топ мениджърски позиции в няколко мултинационални и български компании.Опит в подбор, атестиране и обучение на служители; с ръководене на екипи – търговски, маркетинг, технически, обслужване на клиенти, с управление в областта на продажбите, маркетинга и обслужване на клиенти; с преговори с партньори, клиенти и доставчици; в създаване и развитие на дистрибуторски мрежи и управление на ключови клиенти.

Завършени над коучинг и менторски 200 проекта, в които са участвали над 2800 човека.

Създател на лидерската програмата „You Achieve”© за усъвършенстване на лидерските умения и постигането на предизвикателни цели чрез екипите и на модела ПРОГРЕС© за основни стъпки в продажбения процес.
Разработва проекти, работи като индивидуален, екипен и групов коуч и води обучения като треньор и фасилитатор в две основни направления:
• Лидерски и Управленски умения
• Преговори и продажби

Асоцииран Акредитиран Коуч (АСС) към международната Коучинг Федерация (ICF); Регистриран Ментор Коуч към ICF, Ериксон Сертифициран Професионален Коуч (ECPC) към Ериксон Колидж Интернешънъл, Канада; сертифициран коуч за „Високо ефективни екипи“ към Ериксон Колидж, сертифициран треньор на Ken Blanchard Co. по Ситуационно лидърство(STLII), сертифициран треньор на TACK International.

МАРИЯ СТАЙКОВА – ACC, ECPC
Ментор, коуч и фасилитатор

Ко-създател на Пулсът на коучинга – сертификационна обучителна и групова менторска програма.

Мария е първият Erickson Certified Professional Coach /ECPC/ в България и първият български коуч регистриран в ICF. Асистент треньор на Erickson College по програмата “ Изкуството и науката в коучинга“. Сертифициран коуч по програмата „Коучинг за високо ефективни екипи“ на Erickson College. Насочила е дейността си към работа с бизнес-майки, които съчетават различните си роли на майки и бизнес дами. Обучава тренери като им помага да покачат нивото на уменията си като коуч професионалисти.

15.45 – 16.00 – Кафе пауза

16.00 – 17.30 – Един невероятен и вдъхновяващ лектор – Д-р НИКОЛАОС ДИМИТРИАДИС – водещ лектор на UNIVERSITY OF SHEFFIELD, Директор развитие и лектор за Executive MBA Program

*ТОП СЕМИНАР*
КАК ПРИЯТЕЛСКИ ДА ВЛАДЕЕМ МОЗЪКА И ДА СМЕ ПО-УБЕДИТЕЛНИ

 • Да спрем дълго поддържаните недоразумения и митове, свързани с човешкия мозък
 • Да разбираме напълно подхода на мозъка за продажбите, маркетинга и комуникациите
 • Запознайте със съвременни методи за декодиране на мозъка на клиента
 • Научете практическия модел за приятелското използване на мозъка при продажбите и маркетинга
 • Стани „мастър“ в услужливостта на мозъка и бъди по-убедителен!

Има един основен недостатък на това как хората общуват, както в личния така и в професионалния живот. Основният проблем изглежда е, че дори когато двама души се разбират напълно един друг, много често не действат, както са се договорили или планирали.

За да се реши този проблем, д-р Димитриадис използва нови неврологични и поведенчески модели, експериментални данни и ежедневни истории, чрез които доказва, изчерпателно, че хората трябва спешно да научат нови начини за комуникация.

Двете опции, с които всички се срещаме са прости: да продължаваме да изпращаме погрешни послания до погрешни части на мозъка на нашата публика и и да губим време или да съсредоточим правилното послание към дясната част на мозъка си и да получим повече резултати.

Научете основните приятелски/ услужливи мозъчни начини за комуникация и постигнете по-успешни продажби, маркетинг, преговори и комуникации!

Д-Р НИКОЛАОС ДИМИТРИАДИС (MBA, PhD)

Прилага невронауката и поведенческите науки в областта на маркетинга, комуникациите, лидерството и образованието повече от десетилетие. Той е съавтор на книгата „Невронаука за лидери: Лидерски подход, адаптиран към ума“ /“Neuroscience for Leaders: A Brain Adaptive Leadership Approach“/ на Kogan Page Publishers, Лондон, и е говорител на TEDx събитие на Университета в Стратклайд за комуникацията, основана на поведението на човешкия мозък.
Той е сертифициран невромаркетиолог с диплома от SalesBrain USA и носител на редица награди в областта на комуникациите (награда на Международната PR асоциация, наградата SABRE от Holmes Report и други международни и национални награди).
Преподавател е в първата сертифицирана мениджърска програма по невромаркетинг на Висшето училище за медии и комуникации в Хамбург и е сред най-добрите експерти по невромаркетинг в света. Като преподавател в Университета в Шефилд, Великобритания, е обявен от студентите на MBA програмата за най-добър лектор.

Получава магистърската и докторската си степен от Университета в Шефилд и в момента е Директор развитие в Международния факултет на Университета в Шефилд – City College и Регионален директор на факултета за Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина. Често чете Executive MBA лекции в Източна и Югоизточна Европа. Бил е консултант, обучител и коуч на мениджъри в редица компании и институции, сред които IKEA, IBM, Nestle, Banca Intesa Sanpaolo, Holcim, Pierre Fabre, Coca Cola Hellenic, Raiffeisen Bank, Plaza Centers, Rauch, Teekanne, USAID, GIZ, Merrill Lynch, британски посолства в държави от Югоизточна Европа и т.н. Ментор е и на стартъп компании в ICT HUB, Белград, Сърбия. Страстен привърженик на комуникацията, достъпна за мозъка, холистичните изследвания, постоянните иновации на марката и на корпоративната култура, ориентирана към резултати, основани на човешкия капитал.

17.30 – 18.30 – Как психологът МАДЛЕН АЛГАФАРИ обяснява поведенческите реакции в процеса на преговорите от гледна точка на психологията и как да обогатим търговската си интуиция с логичните обяснения на поведението

 • Какво гледаме и какво виждаме по време на преговори
 • Какво казваме и какво показваме
 • Езикът на тялото
 • Интерактивен край на деня
 • Интерактивно начало на ВАШЕТО НОВ „АЗ“ към НОВАТА ЕПОХА

МАДЛЕН АЛГАФАРИ

1986 – 1991 – Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ – Философски факултет, специалност – психология. Първенец на випуска с наградата на Проф. Генчо Пирьов 1987 – 1991 – СУ „Св. Климент Охридски“ съвместно с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – специалност: режисура за драматичен и куклен театър СЛЕДДИПЛОМНА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ 1995 – 1999 – Институт по психология и психотерапия към Вестдойче Академия, Дюселдорф-Мюлхайм – Германия, съвместно с Медицински Университет – София и Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, Международна Академия за обмен и развитие на културата и науката – Лугано – Швейцария: специализация по аналитична психотерапия – Неорайхианска школа. 1998 – Университет Оксфорд (гостуващи професори в България)- курс по когнитивна поведенческа терапия. 2008 – The association for the advancement of meridian energy techniques & Calamus International University – биоенергийни терапевтични техники: BSFF, TAT, EFT. 2009 – „Mindfulness“ – базирана когнитивна терапия при психологични разстройства – Fabrizio Didonna, Psy D, Professor of CBT – Italian institute for Mindfulness.

ОСНОВЕН ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ
• Индивидуална и групова психотерапия: екзистенциални проблеми, конфликти в двойката, психодиагностика, неврози, натрапливости, фобии, зависимости, хранителни разстройства, училище за родители, психосоматични проблеми. Аналитична психотерапия, когнитивно-поведенческа, психодрама, арт-терапия.
• Подбор на кадри, тренинги на трудови колективи („Сачи & Сачи“ – фокус групи за тестване на рекламни продукти, клипове, „DHL“, „Орифлейм – България“ – ежегоден тренинг на консултантския екип, „Джеф-Трейдинг“, „Procter & Gamble“, „SNELLNG“, „Комитет за Младежта и Децата“, „Енемона“, „Актавис“, «Добруджански хляб», „ICTUS – асоциация на стоматолозите в България.

20.30 – полунощ
* ВЕЧЕРНО ПРАЗНИЧНО ПАРТИ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В ПРАЗНИКА И FIABCI BUSINESS CLUB *
Място на провеждане: ПИАНОБАР МАГНИТО, ул. Леге №8
Входна такса: няма, всеки сам определя своя бюджет

9.00 – 18.00 – *26-28 Октомври 2016 * ТРИДНЕВЕН МАСТЪР КЛАС ЗА ВОДЕЩИ БРОКЕРИ
Голяма конферентна зала на БТПП, гр.София, ул.Искър №9
/обучението се провежда със симултанен превод руски-български/

“ ИЗКУСТВОТО НА ЕКСКЛУЗИВНИТЕ ПРОДАЖБИ,
ЕКСКЛУЗИВНИТЕ КОМИСИОННИ И РОЛЯТА НА ТЪРГОВЕТЕ ЗА ИМОТИ“ – линк към програмата на обучението

Лектор: Украинският лектор АРТУР ОГАНЕСЯН – CPM, TRC – един успял професионалист и признат лектор от Американската асоциация на реалторите NAR, Международната федерация по недвижими имоти FIABCI, CEPI-CEI, CEREAN, Руската гилдия на реалторите, Украинската национална асоциация, Френската национална асоциация FNAIM, Индийската асоциация на реалторите и други национални асоциации в Европа и близкия изток.

НЕ ПРОСТО СЕМИНАР – ЕКСКЛУЗИВЕН ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНИНГ ЗА УСПЕЛИ БРОКЕРИ, ИСТИНСКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, СМЕЛИ ПРЕДПРИЕМАЧИ.

ЦЕНАТА Е ФУНКЦИЯ НА КАЧЕСТВОТО, А УСПЕХЪТ – ЛИЧЕН ИЗБОР !-

АРТУР ОГАНЕСЯН

Международен лектор, професионалист с 23 години опит в управленска, професионална, агентска консултантска практика на пазара на недвижими имоти, активна обществена и преподавателска дейност. Основател, партньор и ментор на редица агенции за недвижими имоти от 1993г. Провел над 350 мастър класове в 74 града в 7 държави, доказал в практиката успеха на теорията, която преподава вече 12 години.
Артур е първоавтор на специализираните обучения за провеждане на успешни и бързи сделки чрез ексклузивни отношения и аукциони и защитаването на 6% комисионна, провеждани в Източна Европа, Русия и Украйна. На базата на почерпения опит в САЩ още преди 12 години създава тази програма, адаптирана към местните пазари. Невероятен професионален аукционер на недвижими имоти – първият за района на Украйна и Русия. Всеотдаен и атрактивен лектор.
Член на Американската асоциация на реалторите (NAR), Вицепрезидент на Световния съвет по образование и академично членство на FIABCI, Водещ експерт на Украинското общество на оценителите, Президент на CEREAN 2005-2006. Завършил Московския държавен университет “ Бауман“ и Висшето училище за мениджъри при Киевския международен университет, множество професионални специализации в САЩ и други държави.

ЗА РЕГИСТРАЦИЯ
Т: 02-9886890
М: 0879 590905
e-mail: finance@nsni.bg

ЗА ПЛАЩАНЕ
Всички такси по банкови преводи са за сметка на платеца!
Курс за превалутиране: 1 Евро = 1,95583 лева

Първа инвестиционна банка АД
BIC: FINVBGSF IBAN
в лева – BG 26 FINV 9150 10 BG N00P 35 IBAN
в евро – BG 79 FINV 9150 10 EU R0CU J7
Бенефициент: НСНИ
Основание за плащане: участие в професионално събитие

Сродни събития

18-юни-2024
18-юни-2024 Четвърти национален летен бал „Брокери и Приятели“ – Варна

Четвърти национален летен бал БРОКЕРИ и ПРИЯТЕЛИ 19:00 часа, 13 юли 2024 г. Комплекс “Морско казино”, ресторант “Градина” гр. Варна, на входа на Морската градина Скъпи колеги, Заповядайте на най-голямото празнично събитие за недвижими имоти в България! Поканете Ваши приятели, партньори и колеги! Задава се купон, за който ще се говори поне до следващото лято! Музика и сценично озвучаване от Alex DJs event solutions. Специално тази година с песни на живо ще ни отнесе NELS/Neli Gergova. Бутиково вино за настроение от deVina и естествено – десерт от кулинарните великани от МАНДЖЕРА. Миговете от вечерта ще запечата обектива на фотографа Ангел Жечев. Специална изненада за […]

Научи повече
07-юни-2024
07-юни-2024 Отворена среща дискусия ЕТИКАТА – МОСТЪТ МЕЖДУ НАС

ЕТИКАТА – МОСТЪТ МЕЖДУ НАС РАБОТИМ СЪВМЕСТНО – УСПЯВАМЕ ЗАЕДНО БЕЗПЛАТНО СЪБИТИЕ  ВАРНА – 20 ЮНИ 2024 г. | 12:30 | ХОТЕЛ „ЧЕРНО МОРЕ”, зала „Варна“ Комисията по професионална етика към НСНИ организира поредна отворена среща – дискусия. АКЦЕНТИ: Как да работим с продавач и купувач едновременно? Етиката между професионалните  брокери. Как да работим заедно? Защо затварянето на офертите вреди на всички участници на пазара? Етиката в маркетинга – некоректни обяви. Стандарти за изчисляване на застроена площ. Анализ и тенденции на пазара на недвижими имоти. Тенденции на пазара на новото стоителство в гр. Варна. Ипотечното кредитиране и перспективите пред ипотечния пазар. Добри […]

Научи повече
06-юни-2024
06-юни-2024 БУРГАС – Присъствено професионално обучение за брокери на недвижими имоти, 8 ноември – 1 декември 2024 г.

НАЦИОНАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ към НСНИ обявява ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА БРОКЕРИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обновена програма, свързана с новите изисквания на ДОС гр. Бургас, 08 ноември – 01 декември 2024 г. Модулните обучения на НСНИ предлагат уникалната съвкупност от следните предимства: ♦ ОБНОВЕНАТА ПРОГРАМА е съобразена изцяло с новия държавен образователен стандарт (ДОС) за професия „БРОКЕР“, специалност „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“; ♦ ЛЕКТОРИТЕ са университетски преподаватели и специалисти практици с над 15 години опит в бранша; ♦ включен ИЗПИТ за придобиване на професионална квалификация и за получаване на Удостоверение за професионално обучение за владеене на част от професията „БРОКЕР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“, […]

Научи повече
30-май-2024
30-май-2024 ОНЛАЙН професионално обучение за брокери на недвижими имоти 6 юли – 10 август 2024 г.

НАЦИОНАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ към НСНИ обявява ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА БРОКЕРИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ОБНОВЕНА ПРОГРАМА, СЪОБРАЗЕНА С НОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НА ДОС ОНЛАЙН 06 ЮЛИ – 10 АВГУСТ 2024 г. Модулните обучения на НСНИ предлагат уникалната съвкупност от следните предимства: ♦ ОБНОВЕНАТА ПРОГРАМА е съобразена изцяло с новия държавен образователен стандарт (ДОС) за професия „БРОКЕР“, специалност „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“; ♦ ЛЕКТОРИТЕ са университетски преподаватели и специалисти практици с над 15 години опит в бранша; ♦ включен ИЗПИТ за придобиване на професионална квалификация и за получаване на Удостоверение за професионално обучение за владеене на част от професията „БРОКЕР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“, признато […]

Научи повече
Стратегически партньори на НСНИ: