Онлайн семинар „НЕОБХОДИМИ ПРОВЕРКИ ПРИ СДЕЛКИ С ИМОТИ СЪГЛАСНО ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В ЗУЕС“

НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

организира онлайн семинар на тема:

„НЕОБХОДИМИ ПРОВЕРКИ ПРИ СДЕЛКИ С ИМОТИ СЪГЛАСНО ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В ЗУЕС“

 12 декември 2023 г. (вторник), 9:00 – 12:00 ч.

Семинарът   обхваща промените в нормативната уредба на етажната собственост, публикувани в „Държавен вестник”, бр. 82/2023 г, направени с оглед реализацията на реформа „Улесняване и повишаване ефективността на инвестиции в енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, която е предвидена в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Темите, предвидени в програмата, отговарят на предвидените мерки и могат да бъдат обобщени в следните насоки:

1. Установяване наличието на етажна собственост и формата за управление в етажната собственост. „Единна информационна система на професионалните управители, сдруженията на собствениците и на етажната собственост”.
2. Права и задължения на собствениците, на обитателите и на ползвателите. Разноски за управление и разходите за поддръжка на общите части.
3.Представителство; правоприемство; санкциониране.
4. Практически въпроси при функциониране на общото събрание.
5. Особености при управление чрез сдружение на собствениците.
6. Възлагане на управлението на външни лица. професионални управители.
7. Правомощия на общините, свързани с етажната собственост.

Семинарът е предназначен за широк кръг лица, които имат интереси към въпросите на етажната собственост: собственици, обитатели, органи на етажната собственост, потенциални преобретатели на на самостоятелни обекти в сгради в режим на етажна собственост, брокери при сделки с имоти, общинската администрация. Разгледаната правна материя може да бъде полезна на практикуващи юристи и на лицата, извършващи професионално управление, включително и при управлението на т.н. „комплекси от затворен тип”.

Бисерка Маринова е доктор по Гражданско и семейно право, доцент в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Адвокат е към Софийската адвокатска колегия.
Дългогодишен лектор на обученията, провеждани от НСНИ, с практически опит, придобит като собственик на агенция за недвижими имоти и бивш член на Управителния съвет на НСНИ.
Автор е на монографиите: „Как да печелим от сделки с недвижими имоти”, „Сделките с имоти – права и отговорности”, „Етажна собственост”, „Правни отношения при ново строителство”. Публикувала е над 50 статии в специализирани правни издания, автор е на 24 доклада на научни конференции.
Повече информация за нея и достъп до текста на публикациите – www.biserkamarinova.com

Краен срок за регистрация и заплащане – 07 декември 2023 г.

Такса за участие: 50 лв. без ДДС
Такса за редовни членове на НСНИ (платили членски внос за 2023 г.): 35 лв. без ДДС

Уебинарът ще се проведе през платформата ZOOM. Преди събитието всеки участник ще получи линк за включване.
Всеки участник ще получи електронен сертификат за участие в семинара.

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

Сродни събития

18-юни-2024
18-юни-2024 Четвърти национален летен бал „Брокери и Приятели“ – Варна

Четвърти национален летен бал БРОКЕРИ и ПРИЯТЕЛИ 19:00 часа, 13 юли 2024 г. Комплекс “Морско казино”, ресторант “Градина” гр. Варна, на входа на Морската градина Скъпи колеги, Заповядайте на най-голямото празнично събитие за недвижими имоти в България! Поканете Ваши приятели, партньори и колеги! Задава се купон, за който ще се говори поне до следващото лято! Музика и сценично озвучаване от Alex DJs event solutions. Специално тази година с песни на живо ще ни отнесе NELS/Neli Gergova. Бутиково вино за настроение от deVina и естествено – десерт от кулинарните великани от МАНДЖЕРА. Миговете от вечерта ще запечата обектива на фотографа Ангел Жечев. Специална изненада за […]

Научи повече
07-юни-2024
07-юни-2024 Отворена среща дискусия ЕТИКАТА – МОСТЪТ МЕЖДУ НАС

ЕТИКАТА – МОСТЪТ МЕЖДУ НАС РАБОТИМ СЪВМЕСТНО – УСПЯВАМЕ ЗАЕДНО БЕЗПЛАТНО СЪБИТИЕ  ВАРНА – 20 ЮНИ 2024 г. | 12:30 | ХОТЕЛ „ЧЕРНО МОРЕ”, зала „Варна“ Комисията по професионална етика към НСНИ организира поредна отворена среща – дискусия. АКЦЕНТИ: Как да работим с продавач и купувач едновременно? Етиката между професионалните  брокери. Как да работим заедно? Защо затварянето на офертите вреди на всички участници на пазара? Етиката в маркетинга – некоректни обяви. Стандарти за изчисляване на застроена площ. Анализ и тенденции на пазара на недвижими имоти. Тенденции на пазара на новото стоителство в гр. Варна. Ипотечното кредитиране и перспективите пред ипотечния пазар. Добри […]

Научи повече
06-юни-2024
06-юни-2024 БУРГАС – Присъствено професионално обучение за брокери на недвижими имоти, 8 ноември – 1 декември 2024 г.

НАЦИОНАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ към НСНИ обявява ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА БРОКЕРИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обновена програма, свързана с новите изисквания на ДОС гр. Бургас, 08 ноември – 01 декември 2024 г. Модулните обучения на НСНИ предлагат уникалната съвкупност от следните предимства: ♦ ОБНОВЕНАТА ПРОГРАМА е съобразена изцяло с новия държавен образователен стандарт (ДОС) за професия „БРОКЕР“, специалност „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“; ♦ ЛЕКТОРИТЕ са университетски преподаватели и специалисти практици с над 15 години опит в бранша; ♦ включен ИЗПИТ за придобиване на професионална квалификация и за получаване на Удостоверение за професионално обучение за владеене на част от професията „БРОКЕР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“, […]

Научи повече
30-май-2024
30-май-2024 ОНЛАЙН професионално обучение за брокери на недвижими имоти 6 юли – 10 август 2024 г.

НАЦИОНАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ към НСНИ обявява ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА БРОКЕРИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ОБНОВЕНА ПРОГРАМА, СЪОБРАЗЕНА С НОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НА ДОС ОНЛАЙН 06 ЮЛИ – 10 АВГУСТ 2024 г. Модулните обучения на НСНИ предлагат уникалната съвкупност от следните предимства: ♦ ОБНОВЕНАТА ПРОГРАМА е съобразена изцяло с новия държавен образователен стандарт (ДОС) за професия „БРОКЕР“, специалност „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“; ♦ ЛЕКТОРИТЕ са университетски преподаватели и специалисти практици с над 15 години опит в бранша; ♦ включен ИЗПИТ за придобиване на професионална квалификация и за получаване на Удостоверение за професионално обучение за владеене на част от професията „БРОКЕР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“, признато […]

Научи повече
Стратегически партньори на НСНИ: