Безплатен Уебинар: “Кредити за българи в чужбина и чужденци в България”

НСНИ и CreditLand Ви канят на безплатен уебинар на тема

„Кредити за българи в чужбина и чужденци в България”, който ще се проведе на 30.11.2023 г., четвъртък от 15.30 ч., онлайн чрез регистрация. 

Апартамент в големия град или къща на село? Вила в планината или пък студио в морските ни курорти? Жилище, в което да отседне, когато се прибере в България, инвестиционен имот за отдаване под наем или просто спокойно местенце, където да прекара старините си? Всеки българин в чужбина, рано или късно обмисля закупуване на имот в родината си. Възможно ли е обаче получаването на ипотечен кредит за българите в чужбина? Независимо дали целта на покупката е за инвестиция или за лично ползване, има решение за финансиране с кредит от българска банка.

В последните години в България пребивават и работят все повече чуждестранни граждани. Много от тях избират да останат у нас за по-дълго време и предпочитат да закупят жилище, вместо да живеят под наем. Те често срещат известни трудности да получат банково финансиране, но все пак има възможност да получат ипотечен или потребителски кредит при определени условия.

Целта на нашия уебинар е да споделим част от богатия си опит с кредитите за българи с доходи от чужбина и за чужденци, работещи в България. Какви са най-честите проблеми при този тип кредити: документи за доходи и кредитна задлъжнялост от други държави; специфични изисквания на банките; комуникационни и логистични проблеми; достанционно кандидатстване за кредит, пълномощни и набавяне на документи.

Какви са прогнозите в банковото кредитиране за 2024 г. и какви са възможностите за финансиране на строеж на къща, това са само част от темите, които ще бъдат коментирани.

Creditland е водеща компания за кредитно консултиране в България, създадена през 2006 година. Консултантите на компанията помагат на своите клиенти в търсенето на най-изгодното предложение за кредит – от избора на оферта до успешното отпускане на средствата чрез безплатна консултация за всички аспекти на финансирането.

От 20.02.2017 година Кредитланд е вписан като необвързан кредитен посредник в регистъра на Българска Народна Банка. Член е на Асоциацията на кредитните посредници в България (АКПБ) и понастоящем Деян Василев, изп. директор на Creditland, е зам. председател на АКПБ.

Не пропускайте възможността бъдете по-добре информирани. Лектори ще бъдат експертите в кредитното консултиране Деян Василев, Изпълнителен Директор, Петър Илиев, Оперативен Директор, Георги Канайков Директор Консултантска мрежа и Милена Витанова, Директор Партньорства.

Регистрирай се безплатно за Creditland уебинара „Кредити за българи в чужбина и чужденци в България“.

Бъдете подготвени и за тенденциите на 2024 г и какво да очаквате от банките в ипотечното кредитиране.

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ

Уебинарът ще се проведе през платформата ZOOM. Преди събитието всеки участник ще получи линк за включване.

ВНИМАНИЕ! Максималният брой участници през платформата ZOOM е 100 души, които ще бъдат допускани по реда на присъединяването им и само при наличие на предварително направена регистрация.

Краен срок за регистрация 29 ноември 2023 г.

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

 

Сродни събития

24-ное.-2023
24-ное.-2023 Отворена среща дискусия ЕТИКАТА – МОСТЪТ МЕЖДУ НАС

ЕТИКАТА – МОСТЪТ МЕЖДУ НАС ЕТИЧНИ СТАНДАРТИ В РАБОТАТА НА БРОКЕРИТЕ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЕЗПЛАТНО СЪБИТИЕ СОФИЯ – 13 ДЕКЕМВРИ 2023 г. | 13:00 | хотел Маринела, зала „Силует”, ет.19 Комисията по професионална етика към НСНИ организира поредна отворена среща – дискусия. Гост-лектор на събитието ще бъде известният обучител и коуч Артур Оганесян.  АКЦЕНТИ: Етични правила и норми, съгласно Етичния кодекс на НСНИ. Представяне на Европейския стандарт EN15733:2009, който има статут на етичен стандарт в България от 17.06.2010; Неетични практики на пазара на недвижими имоти и ролята на НСНИ в борбата срещу тях; Казуси по подадени жалби до КПЕ към […]

Научи повече
13-ное.-2023
13-ное.-2023 ВАРНА – работна дискусия по практическо приложение на ЗМИП за професионалните посредници при сделки с недвижими имоти

РАБОТНА ДИСКУСИЯ ПО ПРАКТИЧЕСКО ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЗМИП ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПОСРЕДНИЦИ ПРИ СДЕЛКИ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ  Присъствено обучение на НСНИ и Регионална структура ВАРНА 27 ноември 2023 г., 12:00-17:00 ч. гр. ВАРНА, хотел Черно Море, зала Галата Законът за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП) въведе изискването за провеждане на ежегодни обучения по ЗМИП на служителите на задължените по закона лица. Сред тези задължени лица са и професионалните посредници при сделки с недвижими имоти. Съобразявайки се тези изисквания и с цел да е максимелно полезно за своите членове, Национално сдружение Недвижими имоти съвместно с адв. Светлана Георгиева (Адвокатско дружество Георгиева и […]

Научи повече
10-ное.-2023
10-ное.-2023 Онлайн семинар „НЕОБХОДИМИ ПРОВЕРКИ ПРИ СДЕЛКИ С ИМОТИ СЪГЛАСНО ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В ЗУЕС“

НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ организира онлайн семинар на тема: „НЕОБХОДИМИ ПРОВЕРКИ ПРИ СДЕЛКИ С ИМОТИ СЪГЛАСНО ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В ЗУЕС“  12 декември 2023 г. (вторник), 9:00 – 12:00 ч. Семинарът   обхваща промените в нормативната уредба на етажната собственост, публикувани в „Държавен вестник”, бр. 82/2023 г, направени с оглед реализацията на реформа „Улесняване и повишаване ефективността на инвестиции в енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, която е предвидена в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Темите, предвидени в програмата, отговарят на предвидените мерки и могат да бъдат обобщени в следните насоки: 1. Установяване наличието на етажна собственост и […]

Научи повече
09-ное.-2023
09-ное.-2023 ПЛОВДИВ – Семинар: ЕТАПИ НА ДОГОВАРЯНЕ В ПОСРЕДНИЧЕСКАТА ДЕЙНОСТ

НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, РЕГИОНАЛНА СТРУКТУРА – ПЛОВДИВ организира семинар на тема:  ЕТАПИ НА ДОГОВАРЯНЕ В ПОСРЕДНИЧЕСКАТА ДЕЙНОСТ 29 ноември 2023 г., 13:00-17:00 ч., ПЛОВДИВ, Бул.Свобода 65Б, Office Park Plovdiv, партер Семинарът е насочен към всеки, който иска да знае повече за преддоговорните взаимоотношения при сключването на договор за покупко-продажба на имот  – потенциални купувачи или продавачи, инвеститори, строители, юристи, собственици и мениджъри на агенции за недвижими имоти, брокери. Предварителният договор за покупко-продажба на недвижим имот често е подценяван от страните по сделката. Практиката показва, че преди подписването му не се обръща достатъчно внимание на документите, които установяват правата на […]

Научи повече
Стратегически партньори на НСНИ: