• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  СЕРТИФИЦИРАЩО ОБУЧЕНИЕ ПО МЕДИАЦИЯ

  Дата на провеждане: 
  22.11.2013 09:00 до 01.12.2013 17:30

   

   

  Във връзка със създаването на Център за медиация към НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, Ви каним на сертифициращо обучение за медиатори.

  Обучението дава правоспособност професионално да упражнявате дейност като специалист по неутрално разрешаване на спорове. То дава възможност да добавите към портфолиото си от услуги в областта на недвижимите имоти една специализирана услуга по разрешаване на спорове.

  Поканата е с преференциални условия за членове на НСНИ.

  СЕРТИФИЦИРАЩО ОБУЧЕНИЕ ПО МЕДИАЦИЯ
  организирано от
  Център за разрешаване на спорове, гр. София
  22, 23, 24 ноември 2013 г. – Първо ниво
  29, 30 ноември, 1 декември 2013 г. – Второ заключително ниво

  Това е практически курс за придобиване на правоспособност на медиатор съгласно изискванията на Наредбата по чл.8 от Закона за медиацията. След успешно преминаване на обучението получавате удостоверение, което ви дава право да се впишете в Единния регистър на медиаторите към Министъра на правосъдието.

  Различното в курса:
  - Създаден въз основа на реалната практика от обучения и медиации през последните 7 години;
  - Силна практическа насоченост - получавате умения, които сами може да тествате в края на курса;
  - Напълно съответстващ на българските условия;
  - Изграден въз основа на най-престижните международни модели за обучение по медиация, от прекия ни опит в международни екипи от САЩ, Великобритания и Германия. (вижте конкретна информация по-долу в „Кои са обучителите?”).
  Само малка част от реалните умения, които придобивате в обучението са:
  - Да прилагате стратегии за ръководене на позиционни преговори и преговори, основани на интереси като ползвате - 4-те принципа на преговорите;
  - Да прилагате богат арсенал от техники за разрешаване на конфликти, сред които най-съвременните техники на специалистите по разрешаване на конфликти, по психология на комуникацията и невролингвистично програмиране;
  - Да се справяте с предизвикателно поведение на страните;
  - Да работите успешно за пренасочване на емоциите на страните в конструктивна посока;
  - Да прилагате стратегии за творчески решения и излизане от задънени улици.

  Полезна и любопитна информация "наживо" за това какво всъщност се случва по време на обучението, прочетете тук: "Обучението по медиация: Как се става медиатор?"

  Впечатления от участници можете да прочетете тук.

  ЗАПИСВАНЕТО става чрез изпращането за формуляр за участие на e-mail: office@bgmediation.com, или на тел. 0885 79 25 25, или 0898 480 377 и заплащане на таксата.
  Срок за ранно записване и такса с отстъпка: 12 ноември 2013г.
  Краен срок за записване и заплащане на пълната такса:  18 ноември 2013г.
  Такса за членове на НСНИ: цялото обучение от 6 дни – 590 лв. на участник.
  Преференциална такса за членове на НСНИ - при заплащане до 12 ноември 2013 или за записване на 2 души заедно – 570 лв. на участник.
  Таксата се заплаща на следната банкова сметка:
  IBAN BG02FINV91501215746583,
  Първа инвестиционна банка АД,
  Сдружение "Център за разрешаване на спорове".

  Пълната информация за програмата за обучението, изискванията за сертифициране, таксите и обучителите, може да прочетете на www.bgmediation.com

  Какви са изискванията за успешно завършване на обучението?
  За да завършите успешно обучението за медиатори е необходимо да присъствате най-малко на 80% от всички часове в обучението, както и да преминете успешно писмения тест, както практическия изпит и събеседването – в съответствие с изискванията в Наредбата по чл. 8 от Закона за медиацията.
  В случай, че не сте присъствали на изискуемия брой часове или не сте положили успешно някой от задължителните изпити, може да Ви бъде издадено само удостоверение за участие в курса, което не дава правоспособност на медиатор.
  В случай на неуспешно преминаване на тест и/или практически изпит,  имате възможност да се явите на него още веднъж в рамките на 6 месеца от приключване на обучението.

  Кои са обучителите?
  Водещите обучители на Център за разрешаване на спорове са Албена Комитова и Севдалина Александрова. Те имат повече от 7 години опит в провеждането на обучения по медиация и са участвали в сертифицирането на над 1/3 от медиаторите в България. Провеждали са множество обучения в медиаторски техники за съдии, адвокати, обучения по преговори за политици, включително в международни екипи от САЩ и Германия. Участвали са като мениджъри и експерти по редица български и международни проекти за популяризиране на медиацията – включително в създаването на Центрове по медиация – към БТПП и към Софийски Районен съд. Имат над 10 годишна практика като адвокати и консултанти в преговори и над 7 като медиатори.

  Адрес: 
  15 булевард „Патриарх Евтимий“
  СофияСтолична, София-град 1142

   

  • НАЧИН НА РЕГИСТРАЦИЯ
  • Онлайн или чрез e-mail: finance@nsni.bg

  • Плащането се извършва по банков път в посочената левова банкова сметка на НСНИ.
  • Регистрацията се запазва валидна за съответната такса
   участие при извършено плащане в посочните срокове.
   ​Отказ от направена регистрация може да бъде извършен до 15 календарни дни преди събитието, след която дата платената такса за участие не подлежи на връщане.
  • ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД
   BIC: FINVBGSF  
   IBAN: BG 26 FINV 9150 10 BG N00P 35
   БЕНЕФИЦИЕНТ: НСНИ
   ​Основание за плащане: ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК 2017

   ​* Таксите по банковите преводи са за сметка на наредителя

  • РЕГИСТРАЦИЯ

  Стратегически партньори на НСНИ:

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  02/980 14 70
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата