• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Брокерите очакват икономически мигранти от Русия

  Published date: 
  14.03.2022
  Категория: 
  Имотен пазар

  След сериозното затишие на пазара на наеми, което беше породено от пандемията, сега отново има раздвижване, коментира още председателят на Национално сдружение "Недвижими имоти", Добромир Ганев. Като основна причина за тази тенденция той изтъкна войната в Украйна и вълната от бежанци у нас.

  „Няколко седмици преди военните действия, имаше запитвания от наши колеги от Украйна за закупуване или отдаване на имоти под наем в България. Явно още тогава е имало някаква информация за назряващ конфликт, която ги е тревожила. Въпреки че много хотелиери и собственици на частни домове подслоняват украинските бежанци безвъзмездно, не са малко и украинците, които искат да наемат имот“, казва още експертът и допълни, че е имало и много запитвания относно статута на бежанците и процедурата по подписване на договорите.

  Ганев прогнозира, че е възможно да има и скок на цените на наемите, ако военната обстановка в Украйна продължи по-дълго и наемането на жилища е в по-дългосрочен план. Добромир Ганев не изключва след време българският пазар да бъде залят и от вълна на икономически бежанци от Русия.

  „Напоследък зачестяват продажбите на имоти от руски граждани. Има и покупки. В последните две седмици обаче има проблем със сделките с участието на руснаци, които са извън България. Основна причина е невъзможността им да дойдат в България заради затварянето на въздушните ни пространства", коментира Ганев. Негативно отражение върху имотния пазар оказват високите цени на суровините, породени също от войната в Украйна.

  Author: 
  в. Монитор

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата