• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Въвеждат регулация за брокерите на недвижими имоти в Турция

  Published date: 
  20.10.2020
  Категория: 
  Имотен пазар

  В Турция търговия с недвижими имоти ще могат да извършват само агенции, които имат лиценз и работят по договорна схема. Това съобщи министърът на търговията на южната ни съседка Рухсар Пекджан.

  Лицензиите ще се издават, удължават и прекратяват от областните агенции по търговия по местонахождение на агенцията чрез информационната система за търговия с недвижимости Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi. Лиценз ще се издава за всяка отделна агенция и не може да се прехвърля на друга.

  Офисът, който се използва като работно място на агенцията, не може да се ползва за задоволяване на жилищни нужди, т.е. не може да се регистрира агенция в дома на брокера. Също така в офиса на компанията не може да се извършва никаква друга търговска дейност. При публикуването на реклама на агенцията в Интернет, тя не трябва да съдържа заблуждаващи елементи или информация за трети лица. Агенция без лиценз няма право да публикува обяви за продажба на недвижими имоти в специализирани сайтове.

  Посредническата комисионна не може да надвишава 4% от цената, на която се продава имота без ДДС и месечния наем, в случай на сключване на подобен договор. Посредниците на недвижими имоти трябва да са пълнолетни лица, да имат минимум средно образование и да са преминали 100 часа подготовка, за да имат право да работят като брокери.

  Author: 
  Fakti.bg

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата