• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Кои са актуалните тенденции на имотния пазар?

  Published date: 
  15.10.2019
  Категория: 
  Имотен пазар

  За шеста поредна година Национално сдружение Недвижими имоти (НСНИ) организира конференция, посветена на актуалните тенденции на имотния пазар. Тазгодишният форум INSPIRE TO HIGHER ще се проведе на 18 октомври в София под надслов „Предизвикателствата на иновациите, технологиите и макроикономическите промени за недвижимите имоти.“ Събитието се организира по случай „Празника на брокерите и агентите за недвижими имоти 2019“ и се очаква да събере над 200 участници от всички сегменти, свързани с недвижими имоти в страната.

  Повече за фокуса на форума и темите, които ще се дискутират тази година, разказва Ирена Перфанова – зам.председател на НСНИ и член на Борда на директорите на Европейската асоциация на професионалистите по недвижими имоти CEPI.

  Кои са актуалните теми за сектора, които ще бъдат дискутирани?
  Преди две години насочихме вниманието към бъдещето на имотния пазар и предстоящото навлизане на технологиите в бизнеса. Това вече е факт и тази година ще дискутираме за конкретни иновации и инструменти, както при продажбата и отдаването под наем на недвижими имоти, така и при тяхното управление, а също и в по-стратегически аспект. 

  Ще задълбочим и темата за политиките за управление на етажната собственост, енергийната ефективност на жилищните сгради и техническата им паспортизация, съвместно с участието на Дирекция „Жилищна политика“ на МРРБ. Текущите процеси в цяла Европа за повишаване на енергийната ефективност, намаляване на карбоновите изпарения, подобряване управлението на жилищните сгради и като цяло социалната среда на хората са едни от най-важните теми, около които професионалистите трябва да се обединяват. МРРБ създаде работна група от сродни и заинтересова организации, между които и НСНИ, която работи по промени в ЗУЕС, с цел повишаване на ефективността на управлението на етажната собственост във всичките му аспекти.

  Макроикономическото влияние върху имотния пазар е ключова тема, която ще даде отговорите на някой въпроси какво ще се случва с имотния пазар, кои са факторите, които ще му влияят и какво се случва с икономиката в България.

  Кои са гост-лекторите на форума?
  Както винаги сме поканили доказани български експерти по всички теми от форума – общо 32-ма панелисти и лектори. Ще има и международни гости от Полша, САЩ, Гърция, Сърбия, Италия. Ще присъстват председателите на Европейската асоциация на професионалистите по недвижими имоти CEPI, HOME STAGING за Европа, Гръцката Асоциацията на експертите EPPA и представители на Сръбския Клъстър за недвижими имоти.

  За кого е подходящо събитието и само членове на НСНИ ли могат да присъстват, или всеки, който има интерес към разискваните теми?
  Форумът е професионален празник и е отворен както за членове, така и за нечленове на организацията. За нас е важно браншът да бъде информиран и в крак с времето, затова приобщаването на всички участници на пазара е важно. Все пак НСНИ има и регулаторна функция на пазара чрез международните си позиции и етичните норми, които следва. Отнасяме се сериозно и толерантно към бранша и с уважение към всеки, който иска да работи професионално и да следва нашите инициативи.

  Форумът освен за брокерите и агентите на недвижими имоти е интересен и за инвестиционно – строителните компании, професионалните домоуправители, анализатори, банкови институции.

  Какви са условията за участие?
  Условията за участие са посочени на сайта на НСНИ – www.nsni.bg.

  Колко човека очаквате тази година?
  Обикновено форумът събира около 200 участника, въпреки че миналата година те надхвърлиха 300. Подготвени сме да напълним залата, така че всички да се чувстват комфортно. 

  НСНИ организира всяка година подобно събитие. Какво е  най-ценно за присъстващите?
  Конференцията INSPIRE TO HIGHER се роди преди шест години. Тя стана факт в един много преломен момент в развитието на имотния пазар и организацията ни, разбира се. И към днешна дата разбираме, че сме уловили правилния момент, за да създадем подобна трибуна. Хората започнаха да си комуникират повече по интернет и макар, че там могат да намерят необятно количество информация, нуждата от B2B събира все по-често професионалистите по събития. Чрез социалните мрежи станахме по-социални и в истинския смисъл на тази дума. 

  Участниците в нашия форум си тръгват заредени с нови идеи и хъс за развитие. Запознават се с предстоящите промени преди много други участници на пазара. Стават част от дискусии на водещи експерти, които дават много ценна пазарна информация. Разширяват познанията си за политиките в сферата на недвижимите имоти, което ги превръща в едни по-активни и инициативни граждани. Винаги минават и през кратки обучения за повишаване на професионалните им знания и умения. Създават нови контакти. И не на последно място запазват спомена за един полезен, енергизиращ и креативен празник.

  Този форум има наистина вдъхновяваща роля за по-високи резултати, за повишаване на имиджа на професионалистите и доверието към тях като сериозни и отговорни лица от бизнеса. Медийната и стратегическата подкрепа от институции и организации са от особено значение за отразяване на инициативата, защото така тя става обществено полезна за всеки един гражданин.

   

  Author: 
  Economy.bg

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  0879590900 - по време на извънредното положение
  •  02/988 68 90
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата