• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Ганев: Пазарът на офисни площи във Варна и Бургас е слаб

  Published date: 
  18.04.2019
  Категория: 
  Имотен пазар

  Пазарът на офисни площи във Варна и Бургас е изключително слаб, тъй като няма мотивация, няма компании, които искат да наемат офиси там.

  Това посочи Добромир Ганев, председател на УС на Национално Сдружение Недвижими Имоти, по време на форума Шумът на парите, организиран от Profit.bg.

  По думите му, причините за това са обективни, тъй като, за разлика от Пловдив и София, Варна и Бургас нямат множество европейски транспортни коридори, които да минават през тях.

  Освен това, инфраструктурата в тези дестинации тепърва трябва да се развива, посочи Ганев.

  По отношение на жилищния пазар, Варна се ползва от това, че е вторият по големина образователен център у нас с около 25 хил. студенти. Това създава динамика на пазара, тъй като някои от тези студенти после остават да живеят в града. 

  Пловдив се радва на добър потенциал, смята Ганев, като социалната и инженерна инфраструтктура тепърва се развива в населеното място.

  По думите на експерта, добрата новина по отношение на наемите в големите градове и университетските центрове, е, че доходността от инвестицията в имот продължава да е по-висока от тази по банковите депозити.

  Гарантирана доходност обаче няма, особено ако имотите не се поддържат и не се управляват качествено, смята той, добавяйки, че много малки инвеститори подценяват данъчната тежест свръзана с подобни начинания.

  Author: 
  Profit.bg

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата