• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Добромир Ганев за новото строителство във Варна през 2018 година

  Published date: 
  28.01.2019
  Категория: 
  Имотен пазар

  63% е ръстът на започнатото ново строителство във Варна през деветмесечието на 2018 година.Това заяви за Радио Фокус-Варна  Добромир Ганев,председател на Управителния съвет на Национално сдружение Недвижими имоти. Според Добромир Ганев това, което трябва да притеснява най-вече инвеститорите и банките в някаква степен, е много големият обем от строителство, който се реализира през деветмесечието на 2018 година.

  "Данните са изключително показателни. Давам няколко примера,за да провлечем вниманието на гражданите, на потребителите, на купувачите, както и на инвеститорите, да бъдат много внимателни при желанието си да придобиват имоти на зелено. Във Варна ръстът на започнатото ново строителство през деветмесечието на 2018 година е 63%, което е разгъната площ от 324 000 кв. метра започнато ново строителство", допълни експертът. Добромир Ганев подчерта, че друг много важен показател за състоянието и тенденциите при жилищното строителство са издадените разрешения за строеж. При него за този период има ръст около 40% спрямо деветмесечието на 2017 година, каза Добромир Ганев. "Този ръст се изразява в още около 350  - 400 000 кв. м.Само за едно деветмесечие имаме около 750-800 000кв.м. предвидено и започнато ново строителство", подчерта експетрът. 

  По думите на Добромир Ганев това оказва натиск на пазара и на цените. "Нашите озаквания за следващата година са все още да има ръст на цените. Поради тази активност и добро състояние на икономиката, на доходите, на заетоста в страната все още да има лек ръст, но той е доста забавен. Това ще бъде не повече от 2-3%. Като имате предвид, че последните данни за страната са около 7%", отбеляза Добромир Ганев.

  Author: 
  Агенция Фокус

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата