• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Международен уъркшоп за брокери: Отрицанието привлича

  Published date: 
  27.11.2018
  Категория: 
  Имотен пазар

  МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФОРУМ „МОЯТ ГРАД, МОЯТ ДОМ, МОЯТ БИЗНЕС" за насърчаване развитието на устойчив жилищен сектор в България се проведе на 15 и 16 Ноември 2018 в Национален дворец на културата, София.

  Конференцията събра водещи строители, архитекти и брокери от страната, ЕС и САЩ.

  Не винаги думата НЕ съдържа негативен заряд, напротив – отрицанието привлича. Това стана ясно по време на дискусионен панел: "За или против позитивното мислене в бизнес преговорите".

  „Не си мислете за розов слон на черни петна“. С това изречение демонстрира силата на думата НЕ Юли Тонкин - бизнес тренер. Той е категоричен, че отрицанието привлича. 

  Затова работещ подход при брокерите на имоти може да е следният: „Мога да Ви покажа още нещо, но ми се струва, че  да се получи“. Или по- казано призивът „не купувайте“ може да се окаже печеливш в зависимост от характера, нагласите и емоционалното състояние на клиента.

  При участие в преговори е най-важна подготовката, обясни Лидия Шулева - бизнес и финансов консултант, бивш министър на МТСП. 

  Трябва да се слушат аргументите на отсрещната страна, да се развива способността за чуване. Думата НЕ  необходима, трябва да се употребява по подходящия начин, в подходящия момент.

  Да се обявят преговорите като дискусия, за да не се настрои отбранително отсрещната страна, съветва Шулева.

  Трябва да търсим положителната причина някой да казва НЕ, допълни Марк Де Турк - международен бизнес тренер, консултант, проджект мениджър. „Това само ще е още една гледна точка. Ако погледнеш един пръст с едно око и после с две още се вижда различно“, уточни той.

  В дискусионния панел взеха участие:

  Лидия Шулева - бизнес и финансов консултант,

  Марк Де Турк - международен бизнес тренер, консултант, проджект мениджър

  Мария Стайкова - Ментор и международен коуч

  Юли Тонкин - бизнес тренер

  Павлина Стаменова - маркетолог, специалист по Guirilla Marketing

  Бранимира Георгиева - рейки инструктор

  Илина Абаджиева - д-р на Философските науки по систематична теология и световно религиознание, възпитаник на Харвард, лектор на семинари към Бостън Колидж и НБУ

  Author: 
  Meduzata.com

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата