• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  ​Недвижими имоти във Варна: какво ще се строи през 2018г?

  Copyright © 2016 “National Real Estate Association”

  Published date: 
  09.03.2018
  Категория: 
  Имотен пазар
  По мнение на експерти в бранша, настоящата година ще бъде успешна за недвижимите имоти във Варна, но не за всички сегменти. Строителството на офис и административни сгради все още не представлява интерес за инвеститорите, а парцели се търсят само за жилищно строителство.

  Колко предпочитани са крайните квартали на Варна

  Т.нар. „крайни“ квартали на Варна, като „Възраждане“ и „Владислав Варненчик“ всъщност, са доста предпочитани от купувачите. Първо, защото цените на имотите по презумпция са по-ниски, отколкото в центъра и второ, защото имат много добре развита инфраструктура – удобни булеварди, достатъчно паркинги, хипермаркети, училища и детски градини. Друго преимущество е, че там има свободни и подходящи парцели за строителство на затворени жилищни комплекси.
   

  Антоний Георгиев – предс. на УС на РС-Варна на НСНИ: „През последната година има осезаемо преразпределяне на жилищния пазар във Варна по отношение на районирането. Тези квартали, които бяха непредпочитани до скоро, сега представляват сериозен интерес за инвеститорите. Това са „Възраждане“ 1, 2, 3 и 4, „Младост“ и „Кайсиева градина“, където вече има няколко завършени проекта и се започват други нови, т.нар. мини затворени комплекси. Този сегмент вече се обособява във Варна, макар и със закъснение след София. Това е тенденция, която ще се запази и през следващите години. Семействата се насочват именно към тези места. Цените на квадратен метър жилищна площ са около 600-700 евро/кв.м, като при по-малките жилища стойността е малко по-висока, а при по-големите – малко по-ниска. Търсят се най-вече двустайни апартаменти“.

  Освен сигурността, която предполагат тези комплекси заради регулирания достъп и видео наблюдението /а понякога и жива охрана/, те изискват и по-високи разходи за поддръжка и управление. Не във всички случаи, разбира се, за това експертът от НСНИ съветва, ако харесате имот в такъв комплекс, да не забравяте да се информирате и за месечните разходи, които ще имате като собственик на имот.

  Author: 
  domaza.bg

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата